Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επιστολή Άντρου σε Ζέτα: Ζητά κατάργηση του πέναλτι του 12%

Offsite Team
- 05.03.2021

Επιστολή Άντρου σε Ζέτα: Ζητά κατάργηση του πέναλτι του 12%

Thumbnail
Αυτούσια η επιστολή του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ απέστειλε σήμερα επιστολή προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για το μέτρο του πέναλτι 12% για όσους επιλέγουν να συνταξιοδοτηθούν στο 63ο  έτος της ηλικίας τους, ζητώντας όπως επανεξεταστεί το όλο ζήτημα, λόγω και των επιπτώσεων που θα επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού. 

Αυτούσια η επιστολή:

«Το μέτρο της επιβολής ποινής μέχρι 12% σε όσους πολίτες πληρούν τις προϋποθέσεις και επιλέγουν να λάβουν την σύνταξη των Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο 63ο έτος τους, επιβλήθηκε από την Τρόικα  χωρίς κοινωνική συναίνεση και χωρίς σοβαρή μελέτη και τεκμηρίωση για τις επιπτώσεις του στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας.

Οι συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία, η αναμενόμενη αύξηση της ανεργίας, η αδυναμία επανένταξης στην εργασία πολλών εργαζομένων ύστερα από την παρατεταμένη περίοδο αδράνειας ολόκληρων οικονομικών κλάδων, ιδιαίτερα όσων εργάζονται σε βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα, το κλείσιμο πολλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί για πολλούς αυτοεργοδοτούμενους επαγγελματίες, είναι παράγοντες που επαναφέρουν στο προσκήνιο με ακόμα μεγαλύτερη ένταση το αίτημα για κατάργηση του ισοπεδωτικού και άδικου πέναλτι του 12% . Είναι σήμερα περισσότερο αναγκαία από ποτέ η επαναφορά του δικαιώματος για λήψη πλήρους θεσμοθετημένης σύνταξης από το ΤΚΑ στο 63ο έτος της ηλικίας τους, πάντα κάτω από τις υφιστάμενες προϋποθέσεις  που θέτει ο νόμος.

Το αίτημα αυτό αποκτά ολοένα και πιο μαζική στήριξη από οργανώσεις και φορείς που εκφράζουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αυτοεργοδοτούμενους, τους αγρότες και την κοινωνία ευρύτερα. Γι’ αυτό θεωρούμε υποχρέωση σας να προχωρήσετε άμεσα στην επανεξέταση του άδικου και ισοπεδωτικού αυτού μέτρου,  ώστε αφού προηγηθεί ο αναγκαίος κοινωνικός διάλογος, η Βουλή να προχωρήσει στις απαραίτητες  αλλαγές της νομοθεσίας για  να τερματιστεί αυτή η αδικία που έχει επιβληθεί στους εργαζόμενους. Θεωρούμε το ζήτημα αυτό ως μια από τις κορυφαίες σήμερα κοινωνικές προτεραιότητες και ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση.»

Home