Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επιστολή Βρετανού Πρωθυπουργού σε ΠτΔ – Τι λέει για Κυπριακό

Offsite Team -
14.11.2022

Επιστολή Βρετανού Πρωθυπουργού σε ΠτΔ – Τι λέει για Κυπριακό

Σούνακ: Oι διμερείς σχέσεις μεταξύ της Κύπρου και του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πιο ισχυρές από ποτέ

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Rishi Sunak, σε απαντητική του επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, επεσήμανε πως οι διμερείς σχέσεις μεταξύ της Κύπρου και του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πιο ισχυρές από ποτέ.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός υπογράμμισε τη στάση αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου σε ό,τι αφορά την επίλυση του Κυπριακού. Επανέλαβε, δε, τη στήριξη της χώρας του στη διαπραγματευτική διαδικασία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και επί του συμφωνημένου πλαισίου λύσης στη βάση μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα. Μία λύση, όπως πρόσθεσε, η οποία θα ενισχύσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, αλλά και την ευημερία της Κύπρου, τονίζοντας παράλληλα πως το Ηνωμένο Βασίλειο αντιτίθεται στις όποιες ενέργειες υπονομεύουν τις προοπτικές επίτευξης μιας συνολικής λύσης του Κυπριακού.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός Sunak ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τη συμβολή του κατά τη δεκαετή διακυβέρνηση του προς την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη Συμφωνία για την ανάπτυξη των μη στρατιωτικών περιοχών εντός των Βρετανικών Βάσεων.

Home