Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επιστολή Στεφάνου σε Πηλείδου για τις αυξήσεις στο ρεύμα

Offsite Team -
08.09.2021 - 12:43

Επιστολή Στεφάνου σε Πηλείδου για τις αυξήσεις στο ρεύμα

Thumbnail
Ευθύνες στην Κυβέρνηση από ΑΚΕΛ για τις αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρισμού

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου την Τετάρτη απέστειλε  επιστολή στην Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου για την αύξηση της τιμής του ηλεκτρισμού και την ανάγκη προστασίας των χαμηλομεσαίων νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ζητώντας άμεσα συνάντηση για να συζητηθεί  το θέμα.

 

Το ΑΚΕΛ σε δελτίο Τύπου παραθέτει αυτούσια την επιστολή, όπου ο κ. Στεφάνου αναφέρει ότι «η ραγδαία αύξηση της τιμής του ηλεκτρισμού προκαλεί προβλήματα και αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία την κοινωνία και ιδιαίτερα για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, τα μικρομεσαία στρώματα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις»,  παρατηρώντας ότι η κατάσταση γίνεται ακόμα δυσκολότερη αφού σημειώνονται αυξήσεις και σε άλλα αγαθά πρώτης ανάγκης.

 

Ακολούθως αναφέρει ότι για την κατάσταση που διαμορφώθηκε σχετικά με την τιμή του ηλεκτρισμού υπάρχουν ευθύνες σε κυβερνητικό επίπεδο, διατυπώνοντας τη θέσει ότι  η κατάσταση θα ήταν διαφορετική αν οι αλλεπάλληλες εξαγγελίες της Κυβέρνησης για έλευση φυσικού αερίου για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής υλοποιούνταν και αν οι διαδικασίες απελευθέρωσης της παραγωγής ηλεκτρισμού προχωρούσαν, αν προωθείτο περισσότερο η διείσδυση των ΑΠΕ κι αν η Κυβέρνηση προχωρούσε στη διεξαγωγή μειοδοτικών διαγωνισμών.

 

Περαιτέρω προσθέτει ότι οι πολίτες αναμένουν από την Κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την άμβλυνση των προβλημάτων που προκαλεί η ραγδαία αύξηση της τιμής του ηλεκτρισμού και η Κυβέρνηση έχει ευθύνη να προστατεύει τους καταναλωτές, που η ίδια τους άφησε εκτεθειμένους λόγω της «μη υλοποίησης των εξαγγελιών της», όπως λέει.  

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, επικαλούμενος δηλώσεις της Υπουργού, παρατηρεί ότι η απελευθέρωση της αγοράς δεν πρόκειται να γίνει πριν από το δεύτερο μισό του 2022 και γι’ αυτό θα πρέπει να αναζητηθούν προσωρινά άμεσα μέτρα τα οποία θα βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.  

Τέλος εισηγείται τη στοχευμένη απορρόφηση μέρους της αύξησης της τιμής του ηλεκτρισμού από τα αποθεματικά της ΑΗΚ.

Home