Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επιστολή Στεφάνου σε ΠτΒ με αφορμή τον Φάκελο της Κύπρου

Offsite Team -
02.08.2022 - 13:58

Επιστολή Στεφάνου σε ΠτΒ με αφορμή τον Φάκελο της Κύπρου

Μετά τις καταγγελίες του πρώην Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκη Ομήρου

Ως "εξαιρετικά σοβαρές" χαρακτηρίζει τις καταγγελίες του πρώην Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκη Ομήρου, για τον Φάκελο της Κύπρου, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, σε επιστολή που απέστειλε τη Δευτέρα στην Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, με αφορμή τις καταγγελίες του κ. Ομήρου αναφορικά με την έκδοση του Φακέλου της Κύπρου. Μέσω της επιστολής ο κ. Στεφάνου καλεί την κ. Δημητρίου να προβεί σε πλήρη ενημέρωση για τον χειρισμό του οποίου έτυχε η υπόθεση, καθώς και για την αλλαγή της μεθοδολογίας της έκδοσης του Φακέλου.

Οι καταγγελίες του Γιαννάκη Ομήρου, "όχι μόνο περί καθυστέρησης της συνέχισης του έργου, αλλά και κυρίως για την επαναδιατύπωση των πρακτικών της Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων, «κατά παράβαση», όπως αναφέρεται, «της πρώτης παραγράφου του συνομολογηθέντος πρωτοκόλλου συνεργασίας για αυτούσια παράθεση του μαρτυρικού υλικού», θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά σοβαρές, καθώς επισημαίνουν τον κίνδυνο για παραχάραξη, εκούσια ή ακούσια, της ιστορικής αλήθειας, την οποία η όλη μεγάλη προσπάθεια υπηρετεί", τονίζει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Μέσω της επιστολής ο κ. Στεφάνου εκφράζει την ανησυχία και δυσαρέσκειά του "για τις εξελίξεις αυτές που είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά και για την αδιαφάνεια που φαίνεται να χαρακτηρίζει τον τρόπο με τον οποίο έτυχε χειρισμού η αλλαγή της μεθοδολογίας της έκδοσης, στην οποία αναφερθήκατε και καταγράφεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Ο Φιλελεύθερος". Επιπρόσθετα, ζητά από την Πρόεδρο της Βουλής να έχει "πλήρη, σχετική με το θέμα, ενημέρωση".

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ υπογραμμίζει ότι η υπόθεση του Φακέλου της Κύπρου είναι υπόθεση εθνική και η όποια προσπάθεια να χυθεί φως στην πιο μαύρη σελίδα της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου, της οποίας η πληγή παραμένει ακόμα ανοιχτή, πρέπει να είναι συλλογική. "Στην προσπάθεια αυτή, που εκπληρώνει ένα βαρύ χρέος απέναντι στον προδομένο κυπριακό λαό, το ΑΚΕΛ, ένα κόμμα που αντιστάθηκε στο πραξικόπημα και την εισβολή και είχε τους περισσότερους νεκρούς, επιθυμεί να έχει πλήρη συμμετοχή και να είναι ουσιαστικά παρών", καταλήγει η επιστολή.

ΚΥΠΕ

Home