Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επίθεση ΑΚΕΛ σε Τατάρ και Αναστασιάδη για Βρετανικές Ιδέες

Offsite Team -
13.09.2021 - 12:20

Επίθεση ΑΚΕΛ σε Τατάρ και Αναστασιάδη για Βρετανικές Ιδέες

«Επικίνδυνες οι βρετανικές ιδέες για το κυπριακό»

Ανακοίνωση αναφορικά με το Κυπριακό εξέδωσε το ΑΚΕΛ, καλώντας την κυβέρνηση να απορρίψει τα βρετανικά «σχέδια».

Οι “νέες ιδέες” που διακινούνται από τους Βρετανούς είναι παλιές και επικίνδυνες, αφού παραπέμπουν σε διαδοχή κράτους για να μην πούμε και σε συνομοσπονδιακό μόρφωμα, ξηλώνουν το διαπραγματευτικό κεκτημένο δεκαετιών, προσεγγίζουν τις διχοτομικές αξιώσεις Τουρκίας-Τατάρ και υπονομεύουν την προοπτική λύσης και επανένωσης της πατρίδας μας. Το ΑΚΕΛ απορρίπτει αυτές τις ιδέες και καλεί την κυβέρνηση να πράξει αποτελεσματικά το ίδιο, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ

Παράλληλα τόνιζει οτι όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι αυτόκλητες πρωτοβουλίες των Βρετανών εκδηλώνονται μέσα σε ένα συγκεκριμένο σκηνικό. Από τη μια ο Ερσίν Τατάρ απαιτεί και επιμένει στη λύση δύο κρατών η οποία δεν γίνεται δεκτή ούτε από τη διεθνή κοινότητα αλλά ούτε βέβαια από τον λαό μας. Από την άλλη όμως, οι παλινωδίες του κ. Αναστασιάδη μέσα κι έξω από το πλαίσιο των Ψηφισμάτων, το αλαλούμ με το Πλαίσιο Γκουτέρες, η αμφισβήτηση συγκλίσεων και οι πρόσφατες ιδέες για το Σύνταγμα του 1960, συνέβαλαν και συμβάλλουν στην αναπαραγωγή αυτού του επικίνδυνου σκηνικού, που επιτρέπει στους όποιους τρίτους να φέρνουν τέτοιες ιδέες.

Τέλος το ΑΚΕΛ επιμένει στη θέση ότι οι συνομιλίες πρέπει να επαναρχίσουν από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά γιατί -όπως όλοι παραδέχονται- σε εκείνο ακριβώς το σημείο βρεθήκαμε μια ανάσα πριν από την λύση του Κυπριακού. Αυτή άλλωστε ήταν και η θέση του ΟΗΕ μετά το Κρανς Μοντανά όπως καταγράφεται σε επανειλημμένες εκθέσεις του ΓΓ και σε αυτήν πρέπει όλοι να εμμένουν αν πράγματι επιδιώκουν σύντομη λύση του Κυπριακού.

Home