Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έρχεται Δικοινοτικό σεμινάριο για βία στην οικογένεια

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
14.10.2022

Έρχεται Δικοινοτικό σεμινάριο για βία στην οικογένεια

Χωρίς Αναστασιάδη -Τατάρ αλλά με εμπειρογνώμονες - Ομόφωνη απόφαση Τεχνικής Επιτροπής για το έγκλημα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Ένα από τα θέματα που απασχόλησαν την Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για το έγκλημα, αποτελεί η βία στην οικογένεια και η  κακοποίηση γυναικών. Με αφορμή την κατάσταση που διαμορφώνεται και στην Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και στα κατεχόμενα η Τεχνική Επιτροπή ανησυχεί και ψάχνει λύσεις.

Όπως πληροφορείται η Offsite News, λίγο πριν από το τέλος του έτους η Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή θα διοργανώσει δικοινοτικό σεμινάριο με αντικείμενο τη βία στην οικογένεια και την κακοποίηση γυναικών και παιδιών. Το σεμινάριο που θα διοργανωθεί στο Λήδρα Πάλας θα είναι υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Με βάση τα όσα αποφασίστηκαν, στο σεμινάριο θα μιλήσουν δυο Ελληνοκύπριοι και δυο Τουρκοκύπριοι εμπειρογνώμονες καθώς και ένας ανεξάρτητος.

>>>>Διαβάστε επίσης: Οι 7 «πληγές» που συζητούν στη Δικοινοτική για το Έγκλημα<<<<

Δεν θα πάνε Αναστασιάδης - Τατάρ

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σεμινάριο δεν θα κληθούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ. Όπως μας λέχθηκε οι δυο ηγέτες δεν θα προσκληθούν αφού ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα συνιστούσε αναγνώριση του ψευδοκράτους εφόσον θα παρευρίσκετο ο Τατάρ.

Ο Ελληνοκύπριος συμπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Δρ Άνδρος Καπαρδής τόνισε ότι «το πρόβλημα της βίας στην οικογένεια είναι πάρα πολύ σοβαρό και στις δυο κοινότητες, αφού πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο». Ο Δρ Καπαρδής ανέφερε ότι στο σεμινάριο θα δοθούν και στοιχεία.

Home