Ερχιουρμάν: Ο ΓΓ πρέπει να εξηγήσει στον ΠτΔ την πολιτική ισότητα

Ερχιουρμάν: Ο ΓΓ πρέπει να εξηγήσει στον ΠτΔ την πολιτική ισότητα

Τι αναφέρει για το Βερολίνο ο πρόεδρος του ΡΤΚ

Ο ΓΓ του ΟΗΕ στο Βερολίνο είναι υποχρεωμένος να εξηγήσει στον Ε/κ ηγέτη ότι μια από τις βασικές παραμέτρους της λύσης είναι η αρχή – όπως γράφει – της πολιτικής ισότητας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν, αναφερόμενος σε πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη στην επιστολή του προς τον ΓΓ για κοινοβουλευτικό σύστημα αντί για προεδρικό.

 

Όπως μεταδίδεται σε τ/κ ιστοσελίδες, ο κ. Ερχιουρμάν σε ανάρτησή του στα ΜΚΔ ανέφερε ότι στην επιστολή του Προέδρου Αναστασιάδη που έχει ενσωματωθεί στην έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ, υπάρχει πρόταση για κοινοβουλευτικό αντί για προεδρικό σύστημα, όπου ο πρόεδρος του κράτους θα είναι πάντοτε Ε/κ και ο αναπληρωτής πρόεδρος, πάντοτε Τ/κ και η εκ περιτροπής πρωθυπουργία θα είναι 4:2.  

Ο κ. Γκουτέρες, συνέχισε ο κ. Ερχιουρμάν, θα πρέπει να εξηγήσει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη την αρχή – όπως γράφει – της πολιτικής ισότητας ως μιας εκ των βασικών παραμέτρων της πολιτικής ισότητας και ότι σε ένα μοντέλο που θα βασίζεται στην πολιτική ισότητα, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και ούτε να έρθει στο τραπέζι πρόταση που θα περιέχει ότι πρόεδρος του (ομόσπονδου) κράτους δεν θα είναι ποτέ Τουρκοκύπριος.

ΚΥΠΕ

 

Home