Έρχονται αλλαγές στην Κάρτα Φιλάθλου;

Έρχονται αλλαγές στην Κάρτα Φιλάθλου;

Οι σκέψεις που υπάρχουν σε προσκήνιο και παρασκήνιο τίθενται σήμερα στην επιτροπή Νομικών της Βουλής

Τον δρόμο για την επιτροπή Νομικών της Βουλής παίρνει εκ νέου σήμερα το πολύκροτο θέμα της Κάρτας Φιλάθλου, με στόχο να γίνει αξιολόγηση του μέτρου και να μελετηθούν τα επόμενα βήματα εφαρμογής της.

Συγκεκριμένα αν και στην σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να δοθεί  συνέχεια στον συζήτηση που ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες και αφορά την αξιολόγηση της εφαρμογής της κάρτας φιλάθλου και άλλων προνοιών του περί Καταπολέμησης της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους Νόμου μετά από πρόταση των βουλευτών του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη, Άριστου Δαμιανού, Ευανθίας Σάββα, και Νίκου Κέττηρου.

Παράλληλα δεν αποκλείεται Κοινοβουλευτικά κόμματα αφού ακούσουν τα όσα  έχει να πει ενώπιον τους ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης, να προβούν σε συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες πιστεύουν ότι θα φέρουν βελτίωση στην κάρτα φιλάθλου και εν μέρη και κάποια ικανοποίηση σε σωματεία και οργανωμένους φιλάθλους.

Συγκεκριμένα ενώπιον της Επιτροπής αναμένεται να ακουστούν προτάσεις οι οποίες θα προνοούν είτε κατάργηση της Κάρτας Φιλάθλου είτε ακόμα και προτάσεις που αφορούν τροποποίηση της διαδικασίας, κάτι που φαίνεται να ζητούν στην πλειονότητα τους τα σωματεία με στόχο να έχουν τα ίδια το δικαίωμα έκδοσης της Κάρτας και διαχείρησης του μητρώου οπαδών τους.

Παράλληλα στην συνεδρίαση αναμένεται ότι η ΕΔΕΚ θα υποβάλει επίσημα την πρόταση της για αναστολή της εφαρμογής της κάρτας φιλάθλου στους αγώνες της Εθνικής Κύπρου και στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Μάλιστα όπως τονίζεται η αναστολή αυτή θα πρέπει  να ισχύει μέχρι να ενημερωθεί η νέα ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης για να προχωρήσουν οι συζητήσεις για τη διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου λειτουργίας του θεσμού, όπως αυτό είχε συμφωνηθεί με τους εμπλεκόμενους φορείς τον περασμένο Απρίλιο – Μάιο.

Σημειώνεται πάντως ότι Βουλευτές της Επιτροπής Νομικών μιλώντας στην ιστοσελίδα μας επισήμαναν ότι θα πρέπει να γίνει παραδεκτό από όλους ότι η Κάρτα Φιλάθλου χρήζει αλλαγών και θα πρέπει να βρεθούν οι λύσεις μέσα από κάποιες αλλαγές να προχωρήσει ο θεσμός της. 

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι πέρα του υπουργού Δικαιοσύνης στην συνεδρίαση κλήθηκαν να παρουσιαστούν εκπρόσωποι του Γραφείου της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) αλλά και της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων (ΑΑΣ).

Παράλληλα στην επιτροπή αναμένεται να βρίσκονται και εκπρόσωποι των Σωματείων.  

Home