Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ερντογάν: Δεν χαρίζουμε τα δικαιώματα των Τ/κ στην Αν. Μεσόγειο

Offsite Team -
07.06.2019

Ερντογάν: Δεν χαρίζουμε τα δικαιώματα των Τ/κ στην Αν. Μεσόγειο

Thumbnail
“Η Τουρκία έχει ταυτόχρονα δικαιώματα στην περιοχή”

“Δεν χαρίζουμε τα δικαιώματα των Τ/κ” στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προσθέτοντας ότι και η Τουρκία έχει ταυτόχρονα δικαιώματα στην περιοχή και συνεχίζει τις εργασίες γεώτρησης της. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος έπειτα από την προσευχή της Παρασκευής κλήθηκε από Τούρκους δημοσιογράφους να σχολιάσει τη νέα συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας με αμερικανική εταιρεία για τα έσοδα του φυσικού αερίου. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “εμείς είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τούρκων ομογενών μας στη βόρεια Κύπρο”. “Γι αυτό και το νέο μας γεωτρύπανο που αγοράσαμε κατεβαίνει στην περιοχή.

Οι φρεγάτες των ενόπλων δυνάμεών μας είναι στην περιοχή για την προστασία τους. Τα δικαιώματα που έχει η νότια Κύπρος για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στην περιοχή τα έχουν και οι Τ/κ ομογενείς μας. Εμείς, να μας συγχωρέσουν, αλλά αυτά δεν τα χαρίζουμε σε αυτούς που δεν έχουν καμιά σχέση με αυτά. Γι αυτό και έχουμε διπλωματικές σχέσεις και πέραν των διπλωματικών σχέσεων έχουμε και σημεία που ανήκουν σε μας. Συνεχίζουμε κι εδώ με τον ίδιο τρόπο τις εργασίες μας”, ανέφερε.

Home