Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έρογλου: Από τώρα οι συμμαχίες για 2ο γύρο «προεδρικών»

Offsite Team -
04.02.2020 - 18:50

Έρογλου: Από τώρα οι συμμαχίες για 2ο γύρο «προεδρικών»

Thumbnail
Όσα δήλωσε ο Ντερβίς Έρογλου

Οι συναντήσεις για συμμαχίες στον δεύτερο γύρο των «προεδρικών εκλογών» πρέπει να αρχίσουν από τώρα και να γίνουν σχετικές συμφωνίες, δήλωσε στην τ/κ εφημερίδα Σταρ Κίπρις ο τέως Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου.

 

Για το θέμα της αλλαγής στην προεδρία του ΚΕΕ, θέση την οποία κατείχε και ο ίδιος παλιότερα, ο κ. Έρογλου είπε ότι δεν θα ήταν σωστό να συζητείται από τώρα αυτό, ούτε να καταβάλλονται προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. Αν εκλεγεί ο υποψήφιος του ΚΕΕ, το κόμμα θα συγκαλέσει συνέδριο για εκλογή νέου προέδρου εντός 45 ημερών, πρόσθεσε.

 

Ερωτηθείς κατά πόσο τα αποτελέσματα των «προεδρικών εκλογών» θα οδηγήσουν σε διεξαγωγή «πρόωρων γενικών εκλογών», ο Ντερβίς Έρογλου απάντησε ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει κάτι τέτοιο από τώρα.

 

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Έρογλου είπε ότι το μεγαλύτερο λάθος του Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί είναι ότι έκανε θέμα συζήτησης τις εγγυήσεις και αποδέχθηκε το πλαίσιο Γκουτέρες, το οποίο δεν επιτρέπει τη συνέχιση του δικαιώματος μονομερούς επέμβασης της Τουρκίας. Υποστήριξε ότι πρέπει να τεθούν στο τραπέζι με αποφασιστικότητα «μορφές λύσης» όπως τα δύο κράτη και το βελούδινο διαζύγιο. Όποιος και αν εκλεγεί, πρέπει πρώτα να αγκαλιάσει σφικτά το ψευδοκράτος, είπε.

ΚΥΠΕ

 

Home