Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ερσάν Σανέρ: Τα βήματα στο Βαρώσι είναι σύμφωνα με το ΕΔΑΔ

Offsite Team -
26.07.2021 - 14:43

Ερσάν Σανέρ: Τα βήματα στο Βαρώσι είναι σύμφωνα με το ΕΔΑΔ

Thumbnail
Επισκέφθηκε σήμερα την περιοχή που αντιστοιχεί στο 3,5% των Βαρωσίων

Ο "πρωθυπουργός" Ερσάν Σανέρ επισκέφθηκε σήμερα την περιοχή που αντιστοιχεί στο 3,5% των Βαρωσίων που δεν είναι πλέον στρατιωτική ζώνη.

 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Συνοδευόμενος από τον "υπουργό εξωτερικών" Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, τον "υπουργό εσωτερικών" Κουτλού Εβρέν και τον "δήμαρχο" Αμμοχώστου Ισμαήλ Αρτέρ έτυχε ενημέρωσης από τον διοικητή των δυνάμεων ασφαλείας Ζορλού Ταπαλογλου.

Ο Σανέρ δήλωσε ότι το "υπουργικό συμβούλιο" αποφάσισε στις 12 Ιουλίου την αποστρατικοποίηση  του 3,5% του κλειστού Βαρωσίου και το χαρακτήρισε ως το «δεύτερο στάδιο του ανοίγματος των Βαρωσίων».

Είπε ότι η συνολική έκταση του κλειστού Βαρωσίου είναι 5 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πρόσθεσε ότι υπάρχουν 496 ακίνητα ή οικόπεδα που βρίσκονται εντός του τμήματος (3,5%) τα οποία θα ανοίξουν ξανά ως μέρος της δεύτερης φάσης της πρωτοβουλίας για τα Βαρώσια.

Ισχυρίστηκε ότι τα βήματα για το Βαρώσι είναι σύμφωνα με το ΕΔΑΔ και ότι εκκρεμούσαν 337 αιτήσεις στην Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας (για ολόκληρο το Βαρώσι). Πρόσθεσε ότι 36 από αυτές τις αιτήσεις αφορούσαν περιουσίες  εντός του 3,5% της περιοχής και  ότι η επιτροπή θα αξιολογήσει τις αιτήσεις αυτές.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Είπε ακόμη ότι διεξήχθη έρευνα για την κατάσταση των κτιρίων από το "πανεπιστήμιο" Ανατολικής Μεσογείου, και πρόσθεσε ότι  τις επόμενες μέρες, μαζί με τον "δήμαρχο" της Αμμοχώστου, θα μελετήσουν μαζί με μια επιτροπή που θα σχηματιστεί, πώς να αξιολογήσουν τα κτίρια που πρόκειται να καταρρεύσουν ή που δεν μπορούν να επισκευαστούν.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home