Ερσίν Τατάρ: Η λύση είναι εφικτή μόνο στη βάση της ισότητας

Ερσίν Τατάρ: Η λύση είναι εφικτή μόνο στη βάση της ισότητας

«Στην Κύπρο υπάρχουν δύο ξεχωριστοί ίσοι λαοί»

Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι το Σαββατοκύριακο θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, συνοδευόμενος από τον ειδικό εκπρόσωπο της «προεδρίας» Εργκιούν Ολγκούν και εκεί θα διαβουλευθεί το μέλλον του τουρκοκυπριακού «λαού», σύμφωνα με την εφημερίδα «Γκιουνές».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σε ομιλία του στα εγκαίνια του γυμνασίου Οσμάν Νετζάτ Κονούκ στο κατεχόμενο Καράκουμι της Κερύνειας, ο κ. Τατάρ ανάφερε ότι στη Νέα Υόρκη θα δώσουν το μήνυμα στη διεθνή κοινότητα ότι «στην Κύπρο υπάρχουν δύο ξεχωριστοί ίσοι λαοί και εάν επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό πρέπει να είναι στη βάση της ισότητας».

 

Διατυπώνοντας εκ νέου τον ισχυρισμό ότι μια λύση είναι εφικτή μόνο στη βάση της ισότητας, της αποδοχής του «κράτους» τους και της κυριαρχικής ισότητας, ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ είπε ότι για το μέλλον των νέων τους, είναι καθήκον τους να διαλαλήσουν με όλη τους τη δύναμη στον κόσμο τα σωστά μηνύματα μοιραζόμενοι αυτά τα συναισθήματά τους με τη διεθνή κοινότητα.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Απευθυνόμενος στους μαθητές, ο κ. Τατάρ είπε ότι η εκπαίδευση δεν είναι μόνο μαθήματα, αλλά πρέπει να αναθρέψουν άτομα, που αγαπούν τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την πατρίδα τους και που θα έχουν λόγο για το μέλλον του ψευδοκράτους και πρόσθεσε ότι συναντιέται με νέους, που εκπροσωπούν τη «χώρα» τους με επιτυχία στο εξωτερικό σε διάφορους κλάδους, όπως ο αθλητισμός και η μουσική, ο Τατάρ εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να τους δώσουν ελπίδα, προστατεύοντας τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home