Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΕΣΤΙΑ: «Απορρίπτει τα περί πενιχρών αποτελεσμάτων» ο Κ. Πετρίδης

Offsite Team -
16.01.2020 - 17:02

ΕΣΤΙΑ: «Απορρίπτει τα περί πενιχρών αποτελεσμάτων» ο Κ. Πετρίδης

Thumbnail
Ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης απάντησε στο ΑΚΕΛ

Ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης απάντησε στο ΑΚΕΛ για το Σχέδιο «ΕΣΤΙΑ». Σύμφωνα με απογευματινή ανακοίνωση, «Το ΑΚΕΛ κάνει λόγο για ένα Σχέδιο με λανθασμένη φιλοσοφία και πενιχρά αποτελέσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το ποσοστό συμμετοχής στο Σχέδιο έφθασε το 70% των δανειοληπτών που επέδειξαν ενδιαφέρον». 

Σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη, «η φιλοσοφία του Σχεδίου «ΕΣΤΙΑ», όπως καταρτίστηκε, μετά και από διάλογο με τα πολιτικά κόμματα και τη σύμφωνο γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καλύπτει όσους πραγματικά έχουν ανάγκη και αδυνατούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, καθιστώντας τα δάνεια τους βιώσιμα με τη συνδρομή των τραπεζών και του φορολογουμένου». 

Όπως αναφέρεται, «Νοικοκυριά που έκαναν αίτηση και αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους παρά το ότι πληρούν τα κριτήρια, το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τρόπους κάλυψής τους μέσω άλλων κοινωνικών σχεδίων εάν κριθούν μη βιώσιμοι. Φυσικά, το Σχέδιο δεν καλύπτει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, οι οποίοι μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους αλλά δεν το πράττουν και είναι λογικό αυτοί να μείνουν εκτός Σχεδίου». 

Όσον αφορά πρόνοιες για απόσυρση δικαστικών αγωγών, οι οποίες περιλήφθηκαν σε μεμονωμένες περιπτώσεις Συμβολαίων μεταξύ δανειοληπτών και Εταιρείας Εξαγοράς Πιστώσεων, αυτές έχουν τύχει άμεσου χειρισμού και έχουν αρθεί. Επισημαίνεται ότι, το Μνημόνιο Συναντίληψης που έχει υπογραφεί μεταξύ της Κυβέρνησης και των συμμετεχουσών ιδρυμάτων, περιλάμβανε σαφή πρόνοια που κάλυπτε το όλο θέμα. 

Το Υπουργείο τόνισε ότι «η Κυβέρνηση έχει κληρονομήσει και έχει κληθεί να διαχειριστεί τεράστια προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα λόγω κακών πρακτικών του παρελθόντος, που δημιούργησαν ένα μεγάλο αριθμό μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η διαχείριση αυτού του προβλήματος, απαιτεί σοβαρότητα και αποφασιστικότητα και όχι λαϊκισμούς». 

 

Home