Ε.Θεοχάρους: Υπάρχει περίπτωση και να μην είμαι υποψήφια (ΒΙΝΤΕΟ)

Θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές;
Συνέντευξη για όλους και για όλα με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους.

Η Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους, είναι αναμφισβήτητα ένας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία, με εικόνες και αντίληψη γύρω από σωρεία ζητημάτων. Πάντα με λόγο ευθύ και ξεκάθαρο. 

Πολλοί διαφωνούν ή συμφωνούν με όσα λέει κατά καιρούς. Αυτό που έχει σημασία όμως, είναι ότι πάντα λέει αυτό που νιώθει και αυτό που πιστεύει.

Η κα Θεοχάρους μίλησε στην Offsite και άνοιξε τα χαρτιά της γύρω από αρκετά ζητήματα. 

Μεταξύ άλλων μας μιλά για την εξουσία και για το πως αυτή αποτελεί συνεκτικό ιστό για κάποιους στη χώρα μας.

Συνδέει την εξουσία με τις φιλοδοξίες ή τις "μωροφιλοδοξίες" όπως τις αποκαλεί και εξηγεί γιατί οδηγήθηκαν σε αποστασιοποίηση τα κόμματα του δημοκρατικού πατριωτικού χώρου. 

Χρειάζεται απλώς μια θρυαλλίδα, αναφέρει χαρακτηριστικά, για να δημιουργηθεί εκ νέου αυτό το πατριωτικό μέτωπο. 

Αφήνει σαφές μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες, λέγοντας πως "καλό θα είναι να μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προσωπικά κίνητρα και να επικεντρωθούμε στο κοινό καλό". 

«Υπάρχει περίπτωση και να μην είμαι υποψήφια»

Δεν θα μπορούσαμε να μην ρωτήσουμε την κα Θεοχάρους για όσα ακούγονται για το ότι έχει ήδη συμφωνήσει και θα είναι υποψήφια με το ΔΗΚΟ στις επερχόμενες εκλογές. 

Η απάντηση θα πρέπει να πούμε ότι μας ξάφνιασε: Υπάρχει περίπτωση και να μην είμαι υποψήφια, υπάρχουν όμως και πολλές πιθανότητες να είμαι. 

Το αν θα είμαι υποψήφια ή όχι θα εξαρτηθεί από το αν η υποψηφιότητα θα βοηθήσει στο να παραμείνει η έδρα στον ευρύτερο δημοκρατικό πατριωτικό χώρο, αυτός είναι ο καθοριστικός παράγοντας.

Κυπριακό

Μεταξύ άλλων αναφέρει πως μέχρι τις ευρωεκλογές δεν βλέπει να υπάρχουν σοβαρές προοπτικές για να επιτευχθεί πρόοδος "εκτός και αν δηλώσουμε ότι δεχόμαστε όσα ζητά η Τουρκία και έχει διαμηνύσει με πολλούς τρόπους μέχρι σήμερα".

Μας μιλά επίσης για το "άρμεγμα της ρωσικής αρκούδας" αλλά και για τις εξελίξεις σε σχέση με τα ενεργειακά στο νησί μας και τους συσχετισμούς δυνάμεων με τις ΗΠΑ

Δίνει επίσης τις δικές τις απαντήσεις σε σχέση με την τόσο ενεργό εμπλοκή της το τελευταίο διάστημα στο ζήτημα που προέκυψε με τη δολοφονία Κατσίφα στη Βόρεια Ήπειρο. 

Δείτε την συνέντευξη η οποία κρύβει πολλές ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις και απόψεις, είτε κανείς συμφωνεί είτε διαφωνεί με αυτές: 

8