Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΕΤΥΚ και Ελληνική ευχαριστούν Αβέρωφ - Τέλος ο πόλεμος

Offsite Team -
26.05.2022 - 17:32

ΕΤΥΚ και Ελληνική ευχαριστούν Αβέρωφ - Τέλος ο πόλεμος

Thumbnail
Βρέθηκε η λύση και κάθονται στο τραπέζι του διαλόγου

Δεν θα προχωρήσει τελικά η ΕΤΥΚ στην 24ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει για την ερχόμενη Τρίτη όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της. Όπως τονίζει η Γενική Γραμματεία της ΕΤΥΚ σε σημερινή συνεδρία της αξιολόγησε την πρόταση/εισήγηση του Πρόεδρου του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην Ελληνική Τράπεζα. 

Σύμφωνα με την ουσία της πρότασης του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου καλούνται οι δύο πλευρές,  ΕΤΥΚ και Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας, να αποσύρουν τις εκατέρωθεν απειλές και καλόπιστα να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου με βάσει τους υφιστάμενους θεσμούς και διαδικασίες.

Παράλληλα η ηγεσία της ΕΤΥΚ νιώθει την υποχρέωση και μακριά από κομματικούς χρωματισμούς να συγχαρεί τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για την πρωτοβουλία και να τον ευχαριστήσει για την ουσιαστική εμπλοκή του.

Με δική της ανακοίνωση η Ελληνική Τράπεζα ευχαριστεί τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου για την ουσιαστική παρέμβαση του για την διατήρηση της εργατικής ειρήνης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου σημείωσε ότι είναι αδήριτη η ανάγκη διατήρησης της εργασιακής ειρήνης και της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και κάλεσε από την μια την ΕΤΥΚ να αναστείλει τα απεργιακά μέτρα και από την άλλη τη διεύθυνση της Ελληνικής Τράπεζας να αναστείλει την απόφαση για απολύσεις και να προσέλθουν σε διάλογο. 

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΕΤΥΚ

Με βάσει την πρόταση του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, η ΕΤΥΚ πρέπει να αναστείλει τα απεργιακά μέτρα που έχουν προγραμματισθεί για την ερχόμενη Τρίτη, 31/5/2022 (24ωρη προειδοποιητική απεργία στην Ελληνική Τράπεζα) και ταυτόχρονα η Ελληνική Τράπεζα να αποσύρει την απόφασή της για απολύσεις (πλεονασμούς) προσωπικού.

Αφού η ηγεσία της ΕΤΥΚ έλαβε υπ’ όψιν της ΟΛΕΣ τις παραμέτρους και τα δεδομένα της στιγμής και ιδιαίτερα ότι με βάσει τα πιο πάνω απομακρύνεται η απειλή απολύσεων (πλεονασμών), για τους υπαλλήλους της Ελληνικής Τράπεζας και σεβόμενη τους θεσμούς, τις διαδικασίες αλλά και τις υφιστάμενες Συλλογικές Συμβάσεις και νόμους αποφάσισε:

Αναστολή των μέτρων (24ωρη προειδοποιητική απεργία) που είχε αποφασισθεί για την 31/5/2022.

Η πιο πάνω αναστολή ισχύει νοουμένου ότι και η Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας αποδεχτεί και εφαρμόσει την πρόταση του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Όλα τα πιο πάνω αποφασίσθηκαν με βάσει την πρόταση/παράκληση του κ.Αβέρωφ Νεοφύτου για να δοθεί η ευκαιρία να αναζητηθεί διέξοδος στο πρόβλημα μακριά από απειλές και εκβιασμούς.

Παράλληλα η ηγεσία της ΕΤΥΚ νοιώθει την υποχρέωση και μακριά από κομματικούς χρωματισμούς να συγχαρεί τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για την πρωτοβουλία και να τον ευχαριστήσει για την ουσιαστική εμπλοκή του.

Ταυτόχρονα, η ηγεσία της ΕΤΥΚ θέλει να συγχαρεί το σύνολο των Τραπεζικών Υπαλλήλων, που ως μια οικογένεια με συνΑΔΕΛΦΙΚΗ αγάπη και αλληλεγγύη έδωσαν δυναμικά και άμεσα το παρόν τους, διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση την αποφασιστικότητά τους να προασπίσουν την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά τους.

Η ηγεσία της ΕΤΥΚ θέλει γι’ άλλη μια φορά να διαμηνύσει προς ΟΛΟΥΣ ότι ΣΥΝΕΤΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΑ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι τη δικαίωση των συναδέλφων που θα κατοχυρώνουν το μέλλον των ίδιων των συναδέλφων αλλά και των οικογενειών τους.

Αυτούσια η ανακοίνωση της Ελληνικής Τράπεζας

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για την ουσιαστική παρέμβαση του για την διατήρηση της εργατικής ειρήνης.

Επαναλαμβάνουμε την δέσμευση μας για συζήτηση, μέσω των θεσμοθετημένων διαδικασιών του Υπουργείου Εργασίας, όλων των ανοιχτών ζητημάτων  σε πνεύμα συνδιαλλαγής, διαφάνειας και συνεργασίας προς όφελος της Τράπεζας, των εργαζομένων και όλων των εμπλεκόμενων μερών, αποφεύγοντας την αχρείαστη και επιζήμια αντιπαράθεση.

Στόχος μας είναι μια κατάληξη που θα διαφυλάξει έναν υγιή και εύρωστο Οργανισμό για το μέλλον.

ΕΔΕΚ: Με ανοιχτές διαδικασίες επιλέγει υποψήφιο Πρόεδρο

Του Στέλιου Στυλιανού -
02.07.2022 - 06:17

ΕΔΕΚ: Με ανοιχτές διαδικασίες επιλέγει υποψήφιο Πρόεδρο

Η πορεία μέχρι το έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο Αντιπροσώπων στις 13 Ιουλίου

Με ανοιχτές διαδικασίες προχωρά η ΕΔΕΚ τις εσσωκομματικές της διεργασίες για την επιλογή υποψηφίου Προέδρου για τις Προεδρικές εκλογές του 2023. 

Συγκεκριμένα σύμφωνα και με την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος ημερομηνίας 23 Ιουνίου η τελική απόφαση της ΕΔΕΚ θα παρθεί στις 13 Ιουλίου σε Παγκύπριο Συνέδριο Αντιπροσώπων στις 18:00  το απόγευμα στους χώρους της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία με σύνθημα «Καθορίζουμε το παρόν. Διαμορφώνουμε το μέλλον». 

Όπως είχε αποφασίσει μάλιστα στο Πολιτικό Γραφείο στην ίδια συνεδρίαση συνεχίζονται αυτές τις μέρες οι επαφές με υποψήφιους Προέδρους. Στόχος των επαφών είναι η διερεύνηση της προοπτικής για εκλογική συνεργασία αφού πρώτα κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις για να διαπιστωθούν οι συγκλίσεις και οι αποκλίσεις σε βασικά θέματα που αφορούν μία ενδεχόμενη εκλογική συνεργασία. 

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί δύο συναντήσεις με τους Αβέρωφ Νεοφύτου, Νίκο Χριστοδουλίδη και Μάριο Ηλιάδη.

Την ίδια ώρα ο Μαρίνος Σιζόπουλος είχε ήδη μια συνάντηση με τον  Ανδρέα Μαυρογιάννη ενώ ήδη υπάρχει νέα καθορισμένη συνάντηση ΕΔΕΚ - Μαυρογιάννη για την ερχόμενη Πέμπτη 7 Ιουλίου. Τέλος την ερχόμενη Δευτέρα 4 Ιουλίου θα υπάρξει συνάντηση και με τον  Αχιλλέα Δημητριάδη.

Παράλληλα με τις συναντήσεις με τους υποψήφιους Προέδρους της Δημοκρατίας σύμφωνα με κομματικές πηγές αποφασίστηκε η σύγκληση Επαρχιακών Συνδιασκέψεων στις οποίες η ηγεσία θα ενημερώσει για τις μέχρι στιγμής επαφές που έγιναν με κόμματα και υποψηφίους ενόψει των προεδρικών εκλογών. Τα μέλη του κόμματος θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν την άποψή τους. Στις διασκέψεις θα οριστούν και οι αντιπρόσωποι της κάθε Επαρχίας για το έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο Αντιπροσώπων. 

>>> Διαβάστε επίσης: Χριστοδουλίδης: Πήγε στην ΕΔΕΚ με τον πρώην Πρόεδρο της ΝΕΔΗΣΥ

Να σημειώσουμε ότι ήδη έχει πραγματοποιηθεί η επαρχιακή Συνδιάσκεψη της Αμμοχώστου ενώ στις 5/7 θα πραγματοποιηθεί στην Πάφο, στις 6/7 σε Λεμεσό και Λάρνακα και στις 7/7 στη Λευκωσία. 

Στο Συνέδριο σύμφωνα με κομματικές πηγές εκτιμάται ότι θα παραστούν γύρω στους 400 αντιπροσώπους οι οποίοι είναι  κατανεμημένοι στις επαρχίες ανάλογα με αριθμό μελών και το ποσοστό στις τελευταίες Βουλευτικές εκλογές. 

>>> Διαβάστε επίσης: Εις βάθος ανταλλαγή απόψεων ΕΔΕΚ - Χριστοδουλίδη

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στόχος του Συνεδρίου είναι στη βάση των απόψεων και εισηγήσεων όπως αυτές θα διατυπωθούν στις επαρχιακές συνδιασκέψεις να παρουσιαστούν οι επιλογές που υπάρχουν ενώπιον των συνέδρων οι οποίοι θα κληθούν με διαφανή και δημοκρατικό τρόπο να λάβουν την τελική τους απόφαση, η οποία θα είναι και η απόφαση της ΕΔΕΚ για τις Προεδρικές. 

Home