ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΔΗΣΥ: 10/1/22 οι υποψηφιότητες, 12/3/22 αποφασίζουν

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΔΗΣΥ: 10/1/22 οι υποψηφιότητες, 12/3/22 αποφασίζουν

Αβέρωφ: Δεν θα αφήσω να δηλητηριάσουν τη βάση του κόμματος – Κασουλίδης, Παναγιώτης Δημητρίου: Δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί το σενάριο του 2003

Καταιγιστικές εξελίξεις σημειώνονται στο διευρυμένο Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ, με το Σώμα να εμφανίζεται να αποφασίζει την υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Προεδρικές Εκλογές 2023, την 10η Ιανουαρίου 2022 και το Ανώτατο Συμβούλιο να αποφασίζει οριστικά ποιος θα είναι ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ στις 12 Μαρτίου. 

Πρόκειται ουσιαστικά για τα ίδια χρονοδιαγράμματα που ακολουθήθηκαν και για τις εκλογές του 2013, όπου και τότε το Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ αποφάσισε τελεσίδικα για τον υποψήφιο του κόμματος στις 17 Μαρτίου του 2012. 

>>> Διαβάστε επίσης: ΔΗΣΥ: Είναι όλοι εκεί, εκτός ο Νίκος <<<

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, σημείωσε εμφατικά ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να δηλητηριάσει τη βάση του κόμματος. 

«Κάθε στέλεχος δικαιούται να έχει φιλοδοξίες, κανείς όμως δεν μπορεί να φέρει την παράταξη προ τετελεσμένων. Έχω ευθύνη να διατηρήσω το κόμμα ενωμένο και δυνατό. Έχω ευθύνη και να το προστατεύσω από την εσωστρέφεια που κινδυνεύει να δηλητηριάσει την βάση. Θα κάνω τα πάντα για να καταγράψουμε ξανά και αυτό το ιστορικό γεγονός, για 3η θητεία ο ΔΗΣΥ στην Προεδρία», είπε συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του κόμματος.

Στο μεταξύ, ιστορικά στελέχη του ΔΗΣΥ, όπως Ιωάννης Κασουλίδης και Παναγιώτης Δημητρίου στις δικές τους τοποθετήσεις επεσήμαναν ότι δεν θα επιτρέψουν και δεν πρέπει να επιτραπεί η επανάληψη του σεναρίου των Προεδρικών Εκλογών του 2003, όπου ο ΔΗΣΥ βρέθηκε με δύο υποψηφιότητες με αποτέλεσμα να χάσει τις εκλογές από τον Α’ γύρο. Σημείωσαν μάλιστα πως πρέπει να δημιουργηθεί Επιτροπή, η οποία να παρακολουθεί ενδεχόμενες κινήσεις από μέλη του κόμματος κινούνται εκτός των διαδικασιών του ΔΗΣΥ. 

Home