Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ευρεία σύσκεψη για Μεταναστευτικό την Μεγάλη Τρίτη στο Προεδρικό

Offsite Team -
17.04.2022 - 10:43

Ευρεία σύσκεψη για Μεταναστευτικό την Μεγάλη Τρίτη στο Προεδρικό

Συμμετοχή 4 υπουργών, Γενικού Εισαγγελέα, Αρχηγού Αστυνομίας και Εθνικής Φρουράς

Σημαντικές συσκέψεις και συναντήσεις οι οποίες αναμένεται ότι θα δώσουν ώθηση σε κρίσιμα ζητήματα τα οποία αφορούν την ποιότητα ζωής των πολιτών θα έχει τη Μεγάλη Εβδομάδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. 

Αύριο, Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών θα συναντηθεί με Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου στην παρουσία του Υπουργού Υγείας. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να επαναλάβει εκ νέου την αποφασιστικότητα του για την ομαλή λειτουργία του ΓεΣΥ στη βάση της φιλοσοφίας που θεσμοθετήθηκε, διασφαλίζοντας τα οφέλη προς το σύνολο της κοινωνίας από τη μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση που εφαρμόστηκε ποτέ στην Κύπρο.

Την ίδια μέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθύνει χαιρετισμό στην παρουσίαση, με θέμα: «Σχέδιο Δράσης για την ανάπλαση και την αναζωογόνηση της εντός των τειχών Λευκωσίας». Η παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο από τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών και τον Δήμαρχο Λευκωσίας αφορά τα κίνητρα για την εντός τειχών πόλη της Λευκωσίας. Το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το θέμα της λειτουργίας της Οργανωμένης Εγκατάστασης και Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) Κόσιης. Θα λάβουν μέρος μεταξύ άλλων ο Υπουργός Γεωργίας, εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας, ο Γενικός Ελεγκτής και η Γενική Λογίστρια. 

Τη Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει ευρείας σύσκεψης για το μεταναστευτικό. Θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Άμυνας, ο Γενικός Εισαγγελέας, οι Αρχηγοί της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες. Το μεταναστευτικό για την Κυβέρνηση αποτελεί ζήτημα υψηλής προτεραιότητας, καθώς η Κύπρος αποτελεί τη χώρα της ΕΕ που δέχεται τους περισσότερους μετανάστες, σε σχέση με τον πληθυσμό της. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες το μεγαλύτερο ποσοστό των αιτητών ασύλου αφορά σε πρόσωπα, τα οποία συστηματικά και οργανωμένα προωθεί η Τουρκία προς τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου μέσω των κατεχομένων. 

Τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου και στη συνέχεια ενόψει των γιορτών του Πάσχα θα επισκεφθεί στρατόπεδο της επαρχίας Λευκωσίας για να ευχηθεί στα στελέχη και τους οπλίτες της Εθνικής Φρουράς. Θα τον συνοδεύσει ο Υπουργός Άμυνας. 

Home