Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ευρεία σύσκεψη στο Προεδρικό για αντιμετώπιση Οικονομικής Κρίσης

Offsite Team -
16.05.2022 - 14:40

Ευρεία σύσκεψη στο Προεδρικό για αντιμετώπιση Οικονομικής Κρίσης

Σύσκεψη στην παρουσία των καθ’ ύλην αρμόδιων Υπουργών, προκειμένου να μελετηθούν νέα μέτρα

Γραπτή δήλωση για τις ενέργειες της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση των συνεπειών από την παγκόσμια οικονομική κρίση εξέδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριου Πελεκάνου 

Όπως τονίζει η Κυβέρνηση κατανοοεί απόλυτα το ενδιαφέρον και τις εισηγήσεις είτε των κομμάτων είτε των κοινωνικών εταίρων, για τα φαινόμενα που παρακολουθούμε σαν αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που οφείλεται στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις αναμενόμενες και συνακόλουθες συνέπειες των κυρώσεων που λαμβάνονται εναντίον της Ρωσίας.

Πρόκειται για μία νέα παγκόσμια οικονομική κρίση την οποία καλείται να αντιμετωπίσει το σύνολο των κρατών. Για άλλη μία φορά, η Κύπρος δέχεται το βάρος των συνεπειών, τις οποίες στο μέτρο των δυνατοτήτων της κυπριακής οικονομίας καλείται να αντιμετωπίσει.

Με πλήρες αίσθημα ευθύνης όπως σημειώνει ο κύριος Πελεκάνος και πάντα στη βάση των οικονομικών δεδομένων του κράτους, η Κυβέρνηση έχει, ήδη, υιοθετήσει αλλά και θέλει να διαβεβαιώσει τον κυπριακό λαό ότι θα συνεχίσει να υιοθετεί σειρά μέτρων προς άμβλυνση των συνεπειών.

Τέλος αναφέρει ότι ως προς τον πιο πάνω σκοπό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συγκαλέσει την ερχόμενη Παρασκευή, στις 11 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψη στην παρουσία των καθ’ ύλην αρμόδιων Υπουργών, προκειμένου να μελετηθούν μέτρα άμβλυνσης ή/και αντιμετώπισης των συνεπειών της νέας διεθνούς κρίσης.

Κριτική Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν: Θα φάει απόψε με Αναστασιάδη

Offsite Team -
28.06.2022 - 20:44

Κριτική Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν: Θα φάει απόψε με Αναστασιάδη

Κριτική σε Ερντογάν για συμμετοχή του στο δείπνο στη Μαδρίτη από Κιλιτσντάρογλου

Κριτική κατά του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν άσκησε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για την συμμετοχή του στο δείπνο που παραθέτει ο βασιλιάς Φίλππος στη Μαδρίτη στο οποίο θα συμμετάσχει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Διαβάστε επίσης: Σε δείπνο για τους ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ συμμετέχει ο ΠτΔ

«Θα φάει απόψε στο ίδιο τραπέζι με τον Νίκο Αναστασιάδη αντί να πει ‘δεν τον αναγνωρίζω’», είπε, κατηγορώντας τον Ταγίπ Ερντογάν που δεν ζήτησε να συμμετάσχει στο δείπνο και το ψευδοκράτος. 

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο κ. Κιλιτσντάρογλου είπε πως ο Τούρκος Πρόεδρος «κάνει τον νταή στην Ελλάδα» ενώ δεν είχε πει λέξη όταν για τον εξοπλισμό στα νησιά μιλούσαν καθηγητές, απόστρατοι στρατιωτικοί και πολιτικοί.

Για την Κύπρο ανέφερε: «Ξέρεις τι είναι πιο οδυνηρό; Δεν αναγνωρίζουμε την ‘ελληνοκυπριακή διοίκηση’. Στην Ισπανία γίνεται η Σύνοδος του ΝΑΤΟ και ο κύριος δεν έφερε αντίρρηση, θα φάει τώρα στο ίδιο τραπέζι μαζί του. Δεν λέει ότι δεν τον αναγνωρίζουμε. Δεν μπορεί να πει ότι αν έρθει εκείνος, θα πρέπει να είναι και η τδβκ», είπε αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.

ΚΥΠΕ

Home