Ευρωεκλογές: «All in» για συσπείρωση τα κόμματα

Ευρωεκλογές: «All in» για συσπείρωση τα κόμματα

Ελαφρώς αυξημένη συμμετοχή η εκλογική διαδικασία στη Βρετανία
Η ύστατη προσπάθεια να πείσουν τους ψηφοφόρους να πάνε στις κάλπες την Κυριακή

Την ίδια ώρα που ο «Πορθητής» συνεχίζει να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα πολιτικά κόμματα και οι 72 υποψήφιοι έχουν βγει από χθες στην τελική αντεπίθεση για τις επικείμενες Ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου.

Οι κομματικοί μηχανισμοί έχουν πάρει «φωτιά» προκειμένου να καταφέρουν να συσπειρώσουν τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους τους, αλλά και να κερδίσουν όσες ψήφους μπορούν από το μερίδιο των αναποφάσιστων και της αποχής.

Σύμφωνα και με τις δημοσκοπήσεις, η αποχή στις επικείμενες ευρωεκλογές αναμένεται να φτάσει στα ίδια επίπεδα με τις ευρωεκλογές του 2014 (56,03%), με τα πολιτικά κόμματα να βλέπουν αυτόν το κίνδυνο ως απειλή και για τα δικά τους ποσοστά.

Παράλληλα, τα πολιτικά κόμματα συνεχίζουν χωρίς ανάσα την προεκλογική τους εκστρατεία, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και οι εκατέρωθεν χαρακτηρισμοί και επίρριψη ευθυνών για σειρά ζητημάτων.

Η μάχη της κορυφής

Στην μάχη της κορυφής ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ φουντώνουν όλο και περισσότερο την προεκλογική τους εκστρατεία με εκατέρωθεν κατηγορίες και χαρακτηρισμούς. Αποκορύφωμα της έντασης αυτής ήταν και η δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη περί «μηδενικών» απευθυνόμενος στο κόμμα της αριστεράς. 

Το ΑΚΕΛ επιρρίπτει καθημερινά ευθύνες σε ΔΗΣΥ και Κυβέρνηση τόσο για τους χειρισμούς στο Κυπριακό, στην αντιμετώπιση του «Πορθητή», καθώς και σε κρίσιμα κοινωνικοοικονομικά ζητήματα. Με τη σειρά του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, συνέχισε την αντεπίθεση κατηγορώντας το ΑΚΕΛ πως με τις πολιτικές του πτώχευσε τη χώρα γεμίζοντάς την ανέργους και κοινωνικά παντοπωλεία, έκοψε μισθούς, επιδόματα και ΑΤΑ, και έφερε στην Κύπρο την Τρόικα.

Επιπλέον, ο ΔΗΣΥ δια μέσου της αντιπροέδρου και βουλευτή του κόμματος , Στέλλας Κυριακίδου, στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος, έστρεψε τα «πυρά» της προς τον εθνικισμό και την ακροδεξιά, καλώντας τους πολίτες να τους γυρίσει την πλάτη. 

Από την πλευρά του το ΔΗΚΟ, επιλέγει να μην εμπλακεί στην κόντρα των «μεγάλων», αλλά την ίδια ώρα κατηγορεί ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ και Προεδρικό για στημένες αψιμαχίες που ωστόσο δεν μπορούν να κρύψουν την θλιβερή τους πραγματικότητα.

«Όλα» για την 6η έδρα

Σε θρίλερ φαίνεται πως θα εξελιχθεί και η μάχη της 6ης έδρας με ΕΔΕΚ, ΕΛΑΜ και την συνεργασία Συμμαχίας – Οικολόγων να βρίσκονται σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις «στήθος με στήθος». Τα κόμματα που διεκδικούν την 6η έδρα επιδιώκουν να κερδίσουν ψήφους από την αποχή και τους αναποφάσιστους, καθώς στη μάχη αυτή η κάθε ψήφος που κερδίζεται είναι πολύτιμη.

Εκτός των άλλων, η κόντρα ΕΔΕΚ – Συμμαχία Πολιτών συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, με τον Γιώργο Λιλλήκα να κατηγορεί τον  Μαρίνο Σιζόπουλο για αρνητική στάση στο ΓεΣΥ, και τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ να επιρρίπτει ευθύνες στον κ. Λιλλήκα για την απόφασή του να μην στηρίξει τον ενδιάμεσο στις προεδρικές εκλογές του 2018.

Παράλληλα, ΕΔΕΚ, Συμμαχία και Οικολόγοι στρέφουν ομαδικά τα «πυρά» τους εναντίον του ΕΛΑΜ σε μία προσπάθεια να ανατρέψουν τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν το εθνικιστικό κόμμα να προηγείται της μάχης για την 6η έδρα.

Home