Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ευρωεκλογές: Γνωρίστε τους υποψήφιους Συμμαχίας-Οικολόγων 

Του Στέλιου Στυλιανού -
12.05.2019 - 06:00

Ευρωεκλογές: Γνωρίστε τους υποψήφιους Συμμαχίας-Οικολόγων 

Thumbnail
Τι αναφέρουν οι ίδιοι στην Offsite

Την παρουσίαση των κομματικών ψηφοδελτίων, συνεχίζει και αυτή την εβδομάδα η Offsite, μπαίνοντας έτσι στον τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Αυτή την φορά ζητήσαμε από τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές της συνεργασίας Συμμαχίας -Οικολόγων, να αναπτύξουν με λίγα λόγια τι θα κάνουν σε περίπτωση εκλογής τους για την Κύπρο στην Ευρώπη.

themistokleous

Ανδρέας Θεμιστοκλέους 

Ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους είναι 39 ετών και κατάγεται από την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου. Η ακαδημαϊκή του ειδίκευση περιστρέφεται γύρω από τον αθλητισμό. 

Σκοπός της υποψηφιότητας μου είναι να δώσει επιλογή σε όσους απαιτούν μια νέα πολιτική κουλτούρα, που να διέπεται από εντιμότητα, διαφάνεια και ήθος. Στόχος μου είναι οι πολιτικές της χώρας να έχουν άρωμα πραγματικής δικαιοσύνης και αξιοκρατίας.  Απαιτώ καλύτερη ποιότητα ζωής και συγκεντρώνομαι στο πως θα αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετατρέποντας τα σε οφέλη για την καθημερινότητα όλων των πολιτών.  

 Ο Κύριος Θεμιστοκλέους ασχολείται επαγγελματικά με τη διοίκηση και οργάνωση του αθλητισμού και είναι αντιπρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών. 

Εργασία, παιδεία, υγεία, αθλητισμός, περιβάλλον είναι οι πυλώνες πάνω στους οποίους οφείλουμε να επενδύσουμε ως χώρα. Αυτό θα πει καλή ποιότητα ζωής και αυτό απαιτώ να μας προσφέρει και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα εργαστώ για αυτά ακριβώς τα οφέλη, που θα μας επιτρέψουν να περηφανευόμαστε ξανά για τη χώρα μας. Η Ευρώπη είμαστε εμείς οι πολίτες και το Ευρωπαϊκό όραμα πρέπει να διέπεται από τις δικές μας ανάγκες και προτεραιότητες.  Σας καλώ να μοιραστούμε αυτό ακριβώς το όραμα, αλλά και το ταξίδι.

pampos

Χαράλαμπος Θεοπέμπτου 

Ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου είναι 63 ετών και από μικρή ηλικία ήθελε να ασχοληθεί με τη γη. Σπούδασε ηλεκτρονικά στο Πανεπιστήμιο του City του Λονδίνου. Στις αρχές του 1990 άρχισε να αναμιγνύεται με την περιβαλλοντική οργάνωση Οικολογική Κίνηση. 

Ο κύριος Θεοπέμπτου διετέλεσε Επίτροπος Περιβάλλοντος την περίοδο 2006 -2013. Τον Μάιο 2016 έχει εκλεγεί Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτων.

xanthou

Έφη Ξάνθου

Η Έφη Ξάνθου είναι 37 ετών και γεννήθηκε στην Αυστραλία. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και μεταπτυχιακού τίτλου Διοίκησης Επιχειρήσεων. 

Εάν εκλεγώ έχω θέσει στόχο να παλέψω για την διαμόρφωση τέτοιου ευρωπαϊκού νομοθετικού πλαισίου ώστε να εξασφαλίζεται το καλώς νοούμενο συμφέρον της Κυπριακής Δημοκρατία και των πολιτών της. Είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα νησιωτικό κράτος υπό μερική κατοχή. Αλλά παράλληλα θα εργαστώ ώστε να αναγκαστεί η Κυπριακή Δημοκρατία να βελτιώσει τους εθνικούς της θεσμούς και να εφαρμόσει επιτέλους το ευρωπαϊκό κεκτημένο στην ολότητα του. Η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αφορά μόνο δικαιώματα αλλά ενέχει και ευθύνες. 

Η κυρία Ξάνθου είναι Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. 

Επιπλέον, η ομάδα των Πράσινων/Ανεξάρτητων έχει θέσει πολύ ξεκάθαρους στόχους τους οποίους υιοθετώ πλήρως. Παραθέτω τους πιο σημαντικούς:

1) υιοθέτηση θεσμικού πλαισίου για άμεση λήψη μέτρων αντιστάθμισης της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών της

2) καταπολέμηση της διαφθοράς και διαπλοκής

3) ενίσχυσης των θεσμών προστασίας και κοινωνικής πρόνοιας για τους ευάλωτους συμπολίτες μας

4) ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών, καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας, ακροδεξιών και φασιστικών πεποιθήσεων και ενίσχυση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος 

Ευρωεκλογές: Γνωρίστε τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ

maria

Μαρία Παστελλά

Η Μαρία Παστελλά κατάγεται από τη Λεμεσό και είναι μόλις 27 ετών. Σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο Θράκης-Κομοτηνής και εργάζεται ως δικηγόρος. 

Εάν εκλεγώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κυρίως μου στόχος είναι να καθιερώσω ένα εθνικό κατώτατο μισθό για όλα τα επαγγέλματα κυρίως στον ιδιωτικό τομέα για να καταπολεμήσω την εκμετάλλευση που υπάρχει με τους μισθούς πείνας που δίνονται κυρίως στην νέα γενιά. Επιπλέον ένας ακόμα στόχος μου είναι να δημιουργήσω μια Εθνική Επιτροπή Νεανικής Παραβατικότητας για όλα τα κράτη μέλη της Ευρώπης διότι όπως και η Κύπρος και άλλες χώρες μέλη νοσούν σε θέματα νεαρών παραβατών.  Η πιο πάνω επιτροπή θα ελέγχει τα μέτρα να οποία λαμβάνονται όσον αφορά τους τρόπους αντιμετώπισης των ανηλίκων παραβατών με την δημιουργία Δικαστηρίων για Ανήλικους και Σωφρονιστικών κέντρων που σκοπό θα έχουν την διαπαιδαγώγηση  και όχι την τιμωρία. 

Σήμερα είναι αντιπρόεδρος Δεοντολογίας της Συμμαχίας Πολίτων στην Επαρχιακή Λεμεσού. Από το 2017 έχει εκλεγεί μέλος της οργάνωσης νεολαίας του European Young Democrats που εδρεύει στις Βρυξέλλες.

Θεωρώ ότι εμείς οι νέοι δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορία μας και ότι το Κυπριακό Πρόβλημα είναι ζήτημα εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής. Θα πρέπει να επαναφέρουμε το ζήτημα αυτό και να πείσουμε ότι η βάση λύσης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας θα επιφέρει σοβαρά προβλήματα στην Κυπριακή Δημοκρατία αλλά και σε όλη την Ευρωπαϊκή ένωση. Με ομαδικότητα και συνεπείς αλλά και διαφάνεια θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα που έχει πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία όπως ΑΟΖ και Γεωστρατιγικη μας θέση ως προς δίκαιη και βιώσιμη λύση η οποία θα στηρίζεται στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Γιατί όταν σχεδιάζεται το μέλλον μας επιβάλλεται να είμαστε εκεί. 

 

sakadaki

 Αλεξία Σακαδάκη 

Η Αλεξία Σακαδάκη σπούδασε Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, με πτυχίο Κοινωνιολογίας και δευτερεύον πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες και μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές. 

Η κυρία Σακαδάκη, είναι η Οργανωτική Λειτουργός του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Γυναικείας Κίνησης Οικολόγων. 

Ευρωεκλογές: Γνωρίστε τους υποψήφιους του ΔΗΣΥ

doros

Δρ. Δώρος Χριστοδουλίδης 

Ο Δώρος Χριστοδουλίδης, γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1946. Σπούδασε ιατρική στη Μόσχα και απέκτησε την ειδικότητα του ειδικού καρδιολόγου. 

Δεσμεύομαι για Αγώνα για Απελευθέρωση και Επανένωση της Κύπρου, για αποχώρηση του Αττίλα και των Εποίκων, για κατάργηση των Εγγυήσεων, για επιστροφή όλων των Εκτοπισμένων.

O κύριος Χριστοδουλίδης διετέλεσε βουλευτής ΑΚΕΛ Λάρνακας για τρεις θητείες από το 1991 μέχρι το 2006, ενώ από το 2004 μέχρι το 2006 υπηρέτησε από τις θέσεις του Ευρωπαρατηρητή. 

Δεσμεύομαι να αγωνιστώ για μια Ευρώπη των Λαών, της Ειρήνης, της Αλληλεγγύης και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης

Home