Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ευρωεκλογές: Γνωρίστε τους υποψήφιους της ΕΔΕΚ

Του Στέλιου Στυλιανού -
05.05.2019 - 06:00

Ευρωεκλογές: Γνωρίστε τους υποψήφιους της ΕΔΕΚ

Thumbnail
Τι αναφέρουν οι ίδιοι στην Offsite

Την παρουσίαση των κομματικών ψηφοδελτίων, συνεχίζει και αυτή την εβδομάδα η Offsite, μετά και την κατάθεση υποψηφιοτήτων την περασμένη Παρασκευή.

Αυτή την φορά ζητήσαμε από τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές της ΕΔΕΚ, να αναπτύξουν με λίγα λόγια τι θα κάνουν σε περίπτωση εκλογής τους για την Κύπρο στην Ευρώπη.

diomidis

Διομήδης Διομήδους

Ο Διομήδης Διομήδους γεννήθηκε το 1960 και είναι Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού και Διευθυντής του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Working Center. Κατέχει Μεταπτυχιακό Διοίκησης Επιχειρήσεων (MBA) και Πτυχίο Διοίκησης Κοινωνικών Οργανισμών.

Θα δραστηριοποιηθώ έντονα στο πεδίο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης μελών του Ευρωκοινοβουλίου για το κυπριακό εντός και εκτός της ομάδας σοσιαλιστών & δημοκρατών προοδευτικών.  Πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο και ανάγκη να προβάλουμε τις δίκαιες απαιτήσεις του κυπριακού λαού σε σχέση με την απελευθέρωση του νησιού και μια λύση που να εξασφαλίζει την ειρήνη, ασφάλεια, πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών της Κύπρου. 

Ο κύριος Διομήδους ήταν Γενικός Γραμματέας ΔΕΟΚ 1997-2017. Υπήρξε Μέλος Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος (1997-2017) και Μέλος Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης (2004-2017). Υπηρέτησε ως Μέλος ΔΣ Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (2003-2017) και Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης (1997-2003). Είναι Μέλος ΚΕ ΕΔΕΚ 1995-2019 και Πολιτικού Γραφείου 1997-2017. Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Ευθυμίου και έχει δύο θυγατέρες.

Δεύτερη προτεραιότητα μου είναι η ενίσχυση της κοινωνικής διάστασης του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου που αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ. Η απαίτηση μας για εμβάθυνση της ΕΕ περνά μέσα από την υιοθέτηση και εφαρμογή μέτρων εμβολιασμού της ΟΝΕ με την κοινωνική ατζέντα και το Κοινωνικό Πρωτόκολλο ανάπτυξης και ευημερίας στην Ένωση και όλα τα κράτη μέλη. Τρίτη προτεραιότητα μου η ενίσχυση της πολιτικής και μέτρων απασχόλησης και αξιοπρεπούς εργασίας για νέους και νέες. Τέλος, η υγεία, η προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής είναι  ψηλά στα ενδιαφέροντα μου.

iakovou

Χρήστος Ιακώβου

Ο Χρήστος Ιακώβου γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1968. Σπούδασε Ιστορία και Διεθνείς Σχέσεις. Ειδικεύθηκε στη Γεωπολιτική και στην Ανάλυση Συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο. Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει επιστημονική αρθρογραφία για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και τις γεωπολιτικές αλλαγές.

Στην απόφασή μου να κατέλθω στις επικείμενες Ευρωεκλογές, ως αριστίνδην υποψήφιος με την ΕΔΕΚ, κυρίαρχο κίνητρο έπαιξε το ενδιαφέρον μου για την ευρωπαϊκή εμβάθυνση και ολοκλήρωση, καθώς επίσης και η επίδραση που ασκεί αυτή η διαδικασία τόσο στην καθημερινότητά μας όσο και στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για λύση του εθνικού μας προβλήματος. Αναμφίβολα, η ευρωπαϊκή μεταμόρφωση επηρέασε, επηρεάζει και θα συνεχίζει να επηρεάζει την ιστορία της Γηραιάς Ηπείρου και αυτό πάντοτε μού προκαλούσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 

Ο κύριος Ιακώβου διετέλεσε διευθυντής του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών του Υπουργείου Άμυνας της Κύπρου. Από το 2008 είναι διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών. Στην περίοδο 2016-2018 ήταν σχολιαστής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA – TVONE.

Μία από τις πρώτες προτεραιότητές μου σε περίπτωση εκλογής μου στο Ευρωκοινοβούλιο είναι η προώθηση των συμφερόντων του κράτους μας, με επίκεντρο την επίλυση του εθνικού μας θέματος. Περαιτέρω, θα ήθελα να ασχοληθώ με τα θέματα του άμεσου ενδιαφέροντός μου που είναι η διασφάλιση της συνεκτικότητας των στόχων της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, η προώθηση της σταθερότητας και της ευημερίας στις μη ευρωπαϊκές μεσογειακές χώρες και τέλος με ενδιαφέρει η συνεργασία της ΕΕ με παγκόσμιους εταίρους, όπως οι ΗΠΑ και η Ρωσία, για τα μεγάλα διεθνή ζητήματα, όπως είναι η διαχείριση κρίσεων και η ενεργειακή πολιτική.

natasa

Νατάσα Ιωάννου

Η Νατάσα Ιωάννου γεννήθηκε στην Πάφο και μεγάλωσε στο χωριό Παναγιά. Σπούδασε Δημοσιογραφία, Δημόσιες Σχέσεις και Διαφήμιση και έχει παρακολουθήσει ειδικά μαθήματα Διοίκησης και Επιχειρήσεων με κατεύθυνση τα Οικονομικά.

Η κυρία Ιωάννου εργάζεται ως Δημοσιογράφος τα τελευταία 18 χρόνια. Μέσα από τη δουλειά της το τηλεοπτικό ρεπορτάζ έκανε αποκαλύψεις σχετικές με την κατάρρευση της Οικονομίας το 2013, αλλά και εκπομπές όπως το "Έχεις Μέσον" στο MEGA.

ilias

Ηλίας Μυριάνθους

Ο Ηλίας Μυριάνθους γεννήθηκε το 1967. Σπούδασε Χρηματοοικονομικά και Λογιστικές Επιστήμες. Είναι ιδιοκτήτης ελεγκτικού γραφείου. Το 1998 και το 2016 εκλέγηκε Βουλευτής Πάφου με το Σοσιαλιστικό κόμμα ΕΔΕΚ. Διατελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου.

Μία σημαντική πολιτική  της Ευρωπαϊκής ένωση είναι η εφαρμογή της αρχή της επικουρικότητας. Μέσα από αυτή την αρχή βλέπουμε την δράση της Ευρωπαϊκής ένωσης σε ζητήματα που αφορούν την περιφερειακή ανάπτυξη η οποία και απορροφά σημαντικά κονδύλια από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό. Σε περίπτωση λοιπόν εκλογής μου θα επιδιώξω ώστε αυτή η περιφερειακή ανάπτυξη να γίνει πιο εμφανής στην καθημερινή ζωή των Κύπριων πολιτών. 

Ο κύριος Μυριάνθους υπήρξε αντιπρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης, μέλος του ΔΣ του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, Πρόεδρος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Σχολείων Πάφου, καθώς και μέλος του ΔΣ της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων και Πρόεδρος της Ενοποιημένης Περιφερειακής ΣΠΕ Πόλεως Χρυσοχούς. Είναι παντρεμένος με την Αγγέλα Μωυσέως Μυριάνθους και έχουν δύο παιδιά.

Αναμφίβολα  μέσα από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε για την περιφερειακή ανάπτυξη έχουν γίνει στην Κύπρο σημαντικά έργα υποδομής, παρόλα αυτά όμως αυτό που επιπρόσθετα επιβάλλεται να γίνει ,είναι δράσεις που θα δημιουργούν σημαντικές θέσεις εργασίας. Δράσεις οι οποίες θα ενεργοποιούν αδρανοποιημένους παραγωγικούς συντελεστές της οικονομίας  ώστε , μέσα από τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη να πετύχουμε την παραγωγή καινοτόμων κυπριακών προϊόντων. Δράσεις οι οποίες θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν και να επιδοτηθούν από ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν και να υλοποιηθούν κατά κύριο λόγο από νέους και γυναίκες.

thea

Θέα Νικολάου

Η Θέα Νικολάου γεννήθηκε το 1977 στη Λευκωσία, με γονείς που κατάγονται από την Πάφο. Είναι πολύτεκνη μητέρα, ακτιβίστρια, επιχειρηματίας, με έντονη δράση στα κοινά. Υπηρέτησε τον χώρο της διαφήμισης για 14 χρόνια.

Μπροστά μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε ανεργία, εκποιήσεις, μη εξυπηρετούμενα δάνεια, άστεγους, κοινωνική ανισότητα . . Όλα αποτελέσματα μιας λανθασμένης οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής. Το περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα προσβάλλονται καθημερινά. Η δικιά μου υποψηφιότητα επικεντρώνεται στην κοινωνική ευημερία και την προστασία του περιβάλλοντος!" Ως πολίτης αυτής της κοινωνίας που αντιδρά στην αδικία, στην υπέρμετρη ανισότητα, στη φυλετική διάκριση και στην οποιαδήποτε καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, βρίσκομαι δίπλα σε ευπαθείς ομάδες, οργανωμένα σύνολα και συνδέσμους. 

Η κυρία Νικολάου είναι ιδιοκτήτρια του παιδότοπου Bubble Bubble Kids World, από το 2011. Διετέλεσε πρόεδρος της Γυναικείας Οργάνωσης του Κινήματος Αλληλεγγύη.

Έχω θέσει υποψηφιότητα αναγνωρίζοντας ότι οι βασικές  Ευρωπαϊκές Αξίες, όπως η Δημοκρατία, η  Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια,  η Ελευθερία, η Ισότητα,  ο Σεβασμός των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων , έχουν κλονιστεί και χρειάζονται αναβαθμισμένες πολιτικές για την επαναφορά της ακεραιότητας τους  Σε περίπτωση εκλογής μου, πρώτιστο μέλημα μου είναι συμβάλλω σε πολιτικές που στόχο έχουν την ενδυνάμωση και την ενίσχυση του κυπριακού λαού, καθώς επίσης και σε πολιτικές ανθρωποκεντρικές που θα οδηγήσουν στη δημιουργία ενός Κράτους Δικαίου.  Διεκδικώ μια Ευρώπη που αξίζει στα παιδιά μας!  Συνειδητά και Υπεύθυνα δηλώνω Παρούσα ως Υποψήφια Ευρωβουλευτής στο ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ, πανέτοιμη να συνδράμω στην εκλογή Ευρωβουλευτή που θα ανήκει στην 2η πιο μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη, στη Σοσιαλιστική. 

papadakis

Δημήτρης Παπαδάκης

Ο Δημήτρης Παπαδάκης γεννήθηκε στην Αμμόχωστο. Μετά την προσφυγιά, εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στη Λεμεσό. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση.

Την προηγούμενη πενταετία δουλέψαμε σκληρά και έχουμε δημιουργήσει τις βάσεις για ακόμη περισσότερα πράγματα, για την Ευρώπη και για την Κύπρο. Προτεραιότητα μου, πάντα ήταν και θα συνεχίσει να είναι, η προβολή, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ζητημάτων που απασχολούν τον Κύπριο πολίτη. Θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας σε σχέση με την καθημερινότητα του πολίτη, την πρόσβαση, χωρίς προσκόμματα, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και των υποχρεώσεων των κρατών μελών στα ζητήματα αυτά. 

Ο κύριος Παπαδάκης διετέλεσε Πρόεδρος του ΑΓΩΝΑ και Γενικός Γραμματέας της ΕΦΕΚ Αθηνών. Διετέλεσε Πρόεδρος της Νεολαίας ΕΔΕΚ και Εκπρόσωπος Τύπου και Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ. Από το 2014 είναι Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ.

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, με πρωτοβουλίες που θα βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας. Θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε, μεταξύ άλλων, σε ζητήματα που αφορούν τη νεολαία, το περιβάλλον, τις πηγές ενέργειας, την ανακύκλωση, τη μόλυνση των υδάτινων πόρων. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την Κύπρο μας, επιμένοντας σε λύση ευρωπαϊκών προδιαγραφών, χωρίς κατοχικά στρατεύματα και εγγυήσεις. Πρώτιστο μέλημα μας στην Ευρώπη είναι και θα είναι μια Ευρωπαϊκή Κύπρος, για τους πολίτες της.  

Home