Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ευρωεκλογές: Γνωρίστε τους υποψήφιους του ΔΗΚΟ

Του Στέλιου Στυλιανού -
28.04.2019 - 06:00

Ευρωεκλογές: Γνωρίστε τους υποψήφιους του ΔΗΚΟ

Thumbnail
Τι αναφέρουν στην Offsite υποψήφιοι Ευρωβουλευτές

Την παρουσίαση των κομματικών ψηφοδελτίων, συνεχίζει και αυτή την εβδομάδα η Offsite, ζητώντας αυτή την φορά  από τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές του ΔΗΚΟ, να αναπτύξουν με λίγα λόγια τι θα κάνουν σε περίπτωση εκλογής τους για την Κύπρο στην Ευρώπη.

 

αριστοσ

 

ΑΡΙΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

O Άριστος Βασιλειάδης γεννήθηκε στην Πάφο το 1954 και είναι γιός του πρώην Βουλευτή Πάφου Νίκου Βασιλειάδη και παντρεμένος με την Ελένη Παπαγεωργίου με την οποία έχουν 3 παιδιά.Είναι απόφοιτος του London School of Economics and Political Science, μέλος του Institute of Chartered Accountants of England and Wales, του Association of Chartered Certified Accountants και του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου.

Ο κύριος Βασιλειάδης από το 2005 ζει στην Πάφο και εργάζεται στο ιδιόκτητο λογιστικό - ελεγκτικό γραφείο Nicos A. Vassiliades & Sons Ltd. Μετά την αποφοίτηση του το 1972 από το Οικονομικό Λύκειο Πάφου, υπηρέτησε την Εθνική Φρουρά μέχρι τον Σεπτέμβριο 1974 κυρίως ως ανθυπολοχαγός στην Γιαλούσα Αμμοχώστου (Φεβρουάριος 2013 – Αύγουστος 1974).

ελενι

ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Η Ελένη Θεοχάρους σπούδασε στην Ιατρική και στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι Καθηγήτρια Παιδοχειρουργικής και Παιδοουρολογίας, μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Τραύματος, μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Κεντρικής Ασίας, Επίτιμη Διδάκτωρ των Πανεπιστημίων Δημοκρίτειο, Σικτιβκάρ και Μινσκ.

Θα συνεχίσω την ενημέρωση των ευρωβουλευτών για την πραγματική κατάσταση στην Κύπρο και για την αναγκαιότητα να απολαμβάνουν όλοι οι Κύπριοι πολίτες των αγαθών και δικαιωμάτων που απολαμβάνουν οι υπόλοιποι ευρωπαίοι με ειρήνη και ασφάλεια. Θα διεκδικήσω την συνέχιση της συγχρηματοδότησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων με συμμετοχή 85% από την ΕΕ, της προσέλκυσης κι άλλων κονδυλίων για αναπτυξιακά έργα και μικρές επιχειρήσεις, θα αγωνιστώ σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και την Επιτροπή περιφερειακής Ανάπτυξης για την κατασκευή Μητροπολιτικού Μετρό στην Κύπρο.

Η κυρία Θεοχάρους εργάστηκε εθελοντικά σε εμπόλεμες ζώνες ως χειρουργός. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά Βουλευτής Λεμεσού το 2011 θέση που διατήρησε μέχρι το 2009 όταν εκλέγηκε για πρώτη φορά Ευρωβουλευτής.

Παράλληλα θα παλέψω για να τεθεί σε εφαρμογή άμεσα η οδηγία για την διασυνοριακή περίθαλψη, θα βοηθήσω τους νέους να εκμεταλλευθούν τα προγράμματα για την νεολαία, το πρόγραμμα ευρωπαίων εθελοντών και για τις σπουδές και εργασία τους σε όλη την ΕΕ, θα εργαστώ στην Επιτροπή Γεωργίας για προσέλκυση κονδυλίων στήριξης Γεωργικής παραγωγής-Κτηνοτροφίας και θα συνεχίσω σκληρό αγώνα κατά της παγκόσμιας φτώχιας και της κλιματικής αλλαγής  στην Επιτροπή μου, την DEVE. 

 

κουλιας

ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΟΥΛΙΑΣ

Ο Ζαχαρίας Κουλίας γεννήθηκε στο, κατεχόμενο από την Τουρκία, Ριζοκάρπασο Αμμοχώστου το 1950. Σπούδασε Νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Αν το εκλογικό σώμα με τιμήσει με την ψήφο του και με στείλει στο Ευρωκοινοβούλιο, θα είμαι ο ίδιος Ζαχαρίας Κουλίας το οποίο ο κόσμος γνώρισε στο Κυπριακό Κοινοβούλιο. Μέσα από την Ευρωβουλή θα συνεχίσω να παλεύω για τα δικαιώματα της Κύπρου.

Ο κύριος Κουλίας είναι βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου του Δημοκρατικού Κόμματος από το 1999.

mavrides

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

Ο Κώστας Μαυρίδης κατάγεται από την επαρχία της κατεχόμενης Κερύνειας. Μετά τη θητεία του στην Εθνική Φρουρά, σπούδασε στις ΗΠΑ με υποτροφίες σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, Λογιστική, Οικονομικά και Χρηματοοικονομική αντίστοιχα. Δίδαξε σε Πανεπιστήμια στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα. Στην Κύπρο, δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο ΤΕΠΑΚ. Μεταξύ άλλων, εργάστηκε στον τομέα της διαχείρισης επενδύσεων και στο Υπουργείο Εργασίας.

Πριν πέντε χρόνια, ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων μου ως Ευρωβουλευτής, είχα θέσει ως προτεραιότητες μου το εθνικό θέμα και την οικονομία. Σε περίπτωση επανεκλογής μου, ο αγώνας ενάντια στην τουρκική κατοχή και στην κοινωνική δυσπραγία, θα είναι στο επίκεντρο της δράσης μου. Επειδή τώρα καθαρότερη αντίληψη της πραγματικότητας, θα είμαι συγκεκριμένος. Θα συνεχίσω στις Επιτροπές που συμμετείχα (Οικονομικών, Διεθνούς Εμπορίου, Τουρκίας, Ισραήλ και Αιγύπτου) και θα διευρύνω την συμμετοχή μου επιπρόσθετα π.χ. ως εκπρόσωπος της Ομάδας μου στο Πρόγραμμα Στήριξης στα κράτη-μέλη με προϋπολογισμό €25 δισ. για 2021-2027.

Ο κύριος Μαυρίδης από το 2014 είναι Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ και ανήκει στην 2η μεγαλύτερη Πολιτική Ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου. Είναι ο πρώτος Κύπριος Ευρωβουλευτής, που συμμετέχει στην Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου. Επίσης είναι μέλος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου και των Αντιπροσωπειών Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) -Τουρκίας, ΕΕ-Ισραήλ καθώς και της ομάδας ΕΕ-Αιγύπτου.

Παράλληλα θα στοχεύσω  

  • στην πλήρη εφαρμογή της ευρωπαικής νομιμότητας προς τους εκπροσώπους του κατοχικού καθεστώτος οι οποίοι -με την ανοχή της Κυπριακής Κυβέρνησης στο πλαίσιο του καλού κλίματος-, παρουσιάζονται στην ΕΕ ως δήθεν «βουλευτές», «υπουργοί» κ.ά.
  • στην επιβολή εμπορικών κυρώσεων στην Τουρκία ενόσω δεν εκπληρώνει τις ευρωπαικές της υποχρεώσεις προς την Κυπριακή Δημοκρατία
  • στην εφαρμογή ευρωπαικής εγγύησης των καταθέσεων  
  • στην συμμόρφωση του κυπριακού κράτους με την Ευρωπαική νομοθεσία για εξάλειψη των παράνομων πρακτικών που οι κυπριακές τράπεζες χρησιμοποιούν για δεκαετίες εις βάρος των αδύνατων, ιδιαίτερα των δανειοληπτών.     

 

MARINOS

ΜΑΡΙΝΟΣ ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ 

Ο Μαρίνος Μουσιούττας γεννήθηκε στο Καϊμακλί Λευκωσίας, στις 25 Φεβρουαρίου 1964. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο και μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, μετέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όπου σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο State University of New York at Albany, με ειδίκευση στο Μάρκετινγκ. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Διοίκηση στο Μεσογειακό Ινστιτούτο Διεύθυνσης στη Λευκωσία. 

Η Κύπρος διαχρονικά αποτέλεσε  άρρηκτο και αναπόσπαστο κομμάτι του Ευρωπαϊκού πολιτισμού και της Ευρωπαϊκής ιστορίας.  Η Ευρώπη αποτελεί το δικό μας σπίτι. Μέσα από τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουμε να διεκδικήσουμε και να διασφαλίσουμε  για τον Κύπριο πολίτη,  εκείνες  τις συνθήκες που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής καθώς και το αίσθημα  ασφάλειας. Να είναι σίγουροι οι συμπολίτες μας πως θα δώσω όλες τις δυνάμεις μου στον αγώνα για Ελευθερία, Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη. 

Ο Κύριος Μουσιούττας από το 2014 μέχρι και το 2018 κατείχε τη θέση του Γενικού Γραμματέα του κόμματος, ενώ στις Βουλευτικές εκλογές του 2016 εξελέγη Βουλευτής Λευκωσίας. 

Να είναι σίγουροι πως  θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις ώστε να νιώθει ο κάθε  ψηφοφόρος πως η δική του φωνή μπορεί να ακουστεί και  στο Ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, στην Ευρώπη. Να είναι σίγουροι πως πέραν  του εθνικού μας ζητήματος ,  θα εμπλακώ και θα αγωνιστώ για  θέματα που απασχολούν άμεσα την κοινωνία μας, όπως, η Νεολαία, η ανεργία, το περιβάλλον, η κοινωνική ευημερία. Οφείλουμε να διεκδικήσουμε για εμάς και τα παιδιά μας. Για ένα καλύτερο σήμερα από το χθες και για ένα ελπιδοφόρο αύριο.   

 

KATERINA

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΟΥ

Η Κατερίνα Χριστοφίδου γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1976.  Ταυτόχρονα με τις σπουδές της στη δημοσιογραφία, ξεκίνησε το 1994 να εργάζεται σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Κύπρο. Δραστηριοποιήθηκε ως δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο, εφημερίδες και τηλεόραση και συμμετείχε σε πολλές δημοσιογραφικές αποστολές στο εξωτερικό.

Η κυρία Χριστοφίδου το 2015 δημιούργησε τη δική της εταιρεία συμβούλων επικοινωνίας και TV Training, εκπαιδεύοντας επαγγελματίες πώς να διαχειρίζονται μια τηλεοπτική συνέντευξη, ως προσκεκλημένοι δημοσιογράφων.  Το 2017 ξεκίνησε σπουδές στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. 

Home