Ευρωεκλογές: Γνωρίστε τους υποψήφιους του ΔΗΣΥ

Τι αναφέρουν οι έξι υποψήφιοι του κόμματος στην Offsite

Η προεκλογική εκστρατεία συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς με κόμματα και υποψηφίους να συνεχίζουν την προσπάθεια προσέλκυσης ψηφοφόρων.

Η Offsite σε μια προσπάθεια να γνωρίσει ο κόσμος τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε παρουσίαση των κομματικών ψηφοδελτίων, ζητώντας από τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές να αναπτύξουν με λίγα λόγια τι θα κάνουν σε περίπτωση εκλογής τους για την Κύπρο στην Ευρώπη.

Η αρχή γίνεται αυτή την εβδομάδα με το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ.

GEORGIA

Τζώρτζια Κωνσταντίνου Παναγιώτου

Η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ και δικηγόρος Τζώρτζια Κωνσταντίνου Παναγιώτου ρίχνεται για πρώτη φορά σε προεκλογική αναμέτρηση διεκδικώντας μια θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Διαπίστωσα μέσα στα χρόνια, ότι η πολιτική χρειάζεται αλλαγή,  εκσυγχρονισμό στον πολιτικό λόγο, στις ιδέες και στις πρακτικές. Η κοινωνία των πολιτών έχει τη δύναμη με την ψήφο της να αλλάξει και να εκσυγχρονίσει την πολιτική, εμβολιάζοντας την και με νέα δυναμικά πρόσωπα, με φρέσκιες ιδέες, ικανότητες και γνώσεις. Πιστεύω σε μια δυνατή ελεύθερη Κύπρο μέσα σε μια ενωμένη και ισχυρή Ευρώπη.  Σε μια περίοδο Ευρωσκεπτικισμού, πρέπει όλοι όσοι πραγματικά πιστεύουμε στα Ευρωπαϊκά ιδεώδη, να υψώσουμε ανάστημα και να εμπλακούμε ενεργά, σε μια περίοδο μεγάλων προκλήσεων, να κάνουμε την Ευρώπη όπως την οραματιστήκαμε. 

Η κυρία Παναγιώτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λεμεσό και από το 2005 ζει και εργάζεται στη Λευκωσία. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της διετέλεσε ενεργό στέλεχος της Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Αθήνας και εκπρόσωπός της στην ΕΦΕΚ Αθήνας. Μετέπειτα, εξελέγη μέλος της Επαρχιακής Γραμματείας ΝΕΔΗΣΥ Λεμεσού.

Έχοντας σπουδάσει Ευρωπαϊκό Δίκαιο και ζώντας εδώ και 17 χρόνια ως επαγγελματίας μέσα στην ενιαία Ευρωπαϊκή αγορά γνωρίζω από πρώτο χέρι ποιες είναι οι αρχές, τα συμφέροντα και οι προτεραιότητές μας. Γι’αυτό το λόγο συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της κατεξοχήν ευρωπαϊκής παράταξης στην Κύπρο με συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα,  τη  μεγαλύτερη και ισχυρότερη πολιτική ομάδα στην Ευρώπη.

SENTONAS

Παναγιώτης Σεντώνας

Την δική του μάχη στις Ευρωεκλογές θα δώσει και ο Παναγιώτης Σεντώνας, πρώην πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

 

Οι προκλήσεις είναι πολλές και μεγάλες. H τεχνολογική επανάσταση, ο μετασχηματισμός του κόσμου της εργασίας, η ανάγκη για περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, η αύξηση της απασχόλησης, η συμμετοχή στη δημοκρατική ζωή. Ο τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις είναι μέσα από τη δραστήρια συμμετοχή μας στην ΕΕ. Πιστεύω ότι τα πράγματα αλλάζουν όταν είμαστε παρόντες και με τα μανίκια σηκωμένα και με φρέσκιες ιδέες και προτάσεις εργαζόμαστε επί του πρακτέου για εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν τη ζωή των πολλών.

Ο Κύριος Σεντώνας είναι αντιπρόεδρος Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου και εργάζεται στο Πανεπιστήμιο  Κύπρου σε θέματα διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

 Προτάσεις και εισηγήσεις σε σχέση με την ψηφιακή επανάσταση, τη ρύθμιση της αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης (AI), την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων χωρίς την καταστρατήγηση της ελευθερίας της έκφρασης και πρόσβασης στην αλήθεια. Περιβάλλον, κλιματική αλλαγή, αειφόρος οικονομία, ποιοτική απασχόληση, αντιμετώπιση των εθνικιστικών εξάρσεων, πρόσβαση σε μια καλύτερη παιδεία και υγεία. Είναι πολλά αυτά που μπορούμε να διεκδικήσουμε, αυτά στα οποία μπορούμε να προτείνουμε καινούριες ιδέες, αυτά που μπορούμε να εκφράσουμε στο Σώμα και συμφωνία και διαφωνία. 

σταυρου

Ελένη Σταύρου

Την δική της μάχη στις προσεχείς Ευρωεκλογές δίνει και η βουλευτής Λεμεσού του κόμματος Ελένη Σταύρου.

Εάν οι πολίτες με τιμήσουν με ψήφο τους, προτεραιότητά μου είναι να ενισχύσω την Πατρίδα μας, αξιοποιώντας τα εφόδια που απέκτησα από τις πολυετείς σπουδές μου στις Μεσογειακές Σπουδές, την Πολεμολογία και του Διδακτορικού και Μεταδιδακτορικού μου Διπλώματος για τις “Σχέσεις Κύπρου και Ελλάδος με το Ισραήλ και τις Αραβικές Χώρες”, καθώς και τις εμπειρίες μου ως Βουλευτής. Στόχος μου να συμβάλω στη διαμόρφωση αποφάσεων ευνοϊκών  για τη χώρα μας. Ειδικότερα ,στην ένταξη μας στις Οργανικές Δομές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη συμπαράταξη και την αλληλεγγύη όλων στον τομέα της Ασφάλειας και ειδικότερα στην Pesco.

Η κυρία Σταύρου σπούδασε Αγγλική φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακά στην πολεμολογία και τις μεσογειακές σπουδές στο King’s College London στο Ηνωμένο Βασίλειο και απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα στις ελληνοαραβικές σχέσεις, τις σχέσεις με το Ισραήλ και για θέματα τρομοκρατίας από το King’s College London.

Πέραν της Ασφάλειας, θέλω να ασχοληθώ με τους τομείς  ανάπτυξης της Υπαίθρου, γιατί είναι και ένας στόχος που έθεσα ως Βουλευτής Λεμεσού, αφού έζησα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που ζουν και εργάζονται στην Ύπαιθρο. Ως γυναίκα θα δώσω προτεραιότητα στα θέματα της Ισότητας των Φύλων, γιατί θέλω να εργαστώ ως προς την ενίσχυση της κοινωνικής, εργασιακής και μισθολογικής ισότητας 

 

tornaritis

Νίκος Τορναρίτης

Ο Νίκος Τορναρίτης γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 6 Δεκεμβρίου 1964.  Σπούδασε νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πολιτικές επιστήμες στο John Fitzgerald Kennedy School of Government, Harvard University, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.  Είναι βουλευτής Λευκωσίας από το 2001 και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ.

Στις Ευρωεκλογές ψηφίζουμε για την πορεία της Κύπρου μας στην Ευρώπη.Στην Ευρώπη κερδίσαμε πολλά. Τιμούμε τον Γλαύκο Κληρίδη  και τη στρατηγική του που σφράγισε την ένταξη της Κύπρου. Δυναμώνοντας το αίσθημα ασφάλειας του λαού μας απέναντι σε ξένες απειλές. Προσφέροντας ποιότητα ζωής, έργα υποδομής, κανόνες, σπουδές για τα παιδιά μας.

Ο κύριος Τορναρίτης Εκπροσωπεί τον ΔΗ.ΣΥ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Συνόδους των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από το 2013. Παράλληλα ηγείται της Αντιπροσωπείας της Βουλής στην Ασιατική Κοινοβουλευτική Συνέλευση από τον Σεπτέμβριο του 2013. Ενώ εκλέγηκε Αντιπρόεδρος της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης τον Οκτώβριο του 2017 και Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομίας και Αειφόρου Ανάπτυξης της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.

Θα εργαστώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να πετύχουμε μια ισχυρότερη και καλύτερη Ευρώπη που είναι πιο κοντά στους πολίτες της. Με σωστή διεκδίκηση και συνέπεια στο εθνικό μας θέμα για να φτάσουμε στην Ελεύθερη Ευρωπαϊκή Κύπρο. Με συμμαχίες και αξιοπιστία για να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας στον κρίσιμο τομέα του φυσικού αερίου. Γνωρίζοντας την ΕΕ, θα εργαστώ με συνέπεια και αξιοπιστία για να έχει η Κύπρος λόγo, ρόλο και ακόμα πιο δυνατή παρουσία.

 

fourlas

Λουκάς Φουρλάς

Την μάχη για μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο μέσα από το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ θα δώσει ως Αριστίνδην υποψήφιος ο δημοσιογράφος Λουκάς Φουρλάς.

 Η απόφαση μου να είμαι υποψήφιος αποσκοπούσε ακριβώς στο να διεκδικήσω μέσω ενός θεσμικού βήματος την δυνατότητα να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ στο κοινωνικό σύνολο, έχω τάξει την ζωή μου εδώ και πολλά χρόνια στην υπηρεσία του Ανθρώπου, διότι πιστεύω πως χωρίς τον άνθρωπο δεν υπάρχουν ούτε πατρίδες ούτε Ευρώπη.

Ο κύριος Φουρλάς αν και θα δώσει την πρώτη εκλογική του αναμέτρηση, γνωρίζει εν ολίγοις τα δεδομένα εντος ΔΗΣΥ καθώς υπήρξε το 2008 εκπρόσωπος τύπου του εκλογικού επιτελείου του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Ιωάννη Κασουλίδη.

Η ΕΕ μπορεί να εξασφαλίσει με την σωστή διεκδίκηση καλύτερες συνθήκες για όλες τις τάξεις των πολιτών. Οι ευκαιρίες που διανοίγονται σε όλα τα επίπεδα για τους νέους πρέπει να αξιοποιηθούν. Η εξασφάλιση κονδυλίων για την εκπαίδευση και για την εξειδίκευση σε διαφόρους τομείς και η ανακούφιση των ευπαθών ομάδων θα ειναι προτεραιότητα μου. Οφείλουμε να διεκδικήσουμε και να εξασφαλίσουμε όσα δικαιούμαστε ως ισότιμοι πολίτες.

leu

Λευτέρης Χριστοφόρου

Μια δεύτερη θητεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ψάξει ο νυν Ευρωβουλευτης και Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου.

Στηριζόμενος στην ισχύ και στη σταθερή στήριξη του ΕΛΚ θα συνεχίσω να προωθώ αδιάκοπα την εθνική μας υπόθεση και  τα ζητήματα όπως Αγνοούμενοι, Εγκλωβισμένοι, Πρόσφυγες, καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη πατρίδα μας, παραβιάσεις Τουρκίας στην ΑΟΖ.  Στην Επιτροπή Προϋπολογισμού όπου συμμετέχω, διεκδίκησα και θα συνεχίσω να διεκδικώ περισσότερα κονδύλια για τους Νέους μας, τους Αγρότες, τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, αποζημιώσεις από το Ταμείο Αλληλεγγύης για φυσικές καταστροφές, για την ανάπτυξη της υπαίθρου και οικονομική ενδυνάμωση της Κύπρου. Στην επιτροπή αυτή συζητιέται το επόμενο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για τη χρηματοδότηση της Κύπρου και των άλλων χωρών μελών, για τη περίοδο 2021 – 2027,  στο οποίο θέλω να συνεχίσω να διασφαλίζω κονδύλια για την πατρίδας μας. Παράλληλα εγκρίνονται επιπρόσθετα κονδύλια ύψους 2 Εκατομμυρίων Ευρώ, για τους Αγνοούμενους μας, κάτι που θα συνεχίσω να πράττω.

Ο κύριος Χριστοφόρου γεννήθηκε στο κατεχόμενο Πραστειό Αμμοχώστου το 1963. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες και μεταπτυχιακά στη διοίκηση επιχειρήσεων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Υπήρξε βουλευτής Αμμοχώστου για 18 συναπτά έτη από το 1996-2014 οπόταν και εκλέγει Ευρωβουλευτής.

Την πρώτη πενταετία στο Ευρωκοινοβούλιο πετύχαμε τη προώθηση και υιοθέτηση από την ΕΕ την εφαρμογή του θεσμού της Ευρωπαϊκής φοιτητικής κάρτας. Παράλληλα με δική μου πρωτοβουλία πετύχαμε, τα τελευταία δύο χρόνια περικοπές κονδυλίων για τη προενταξιακή βοήθεια της Τουρκίας. Τέλος σε επαφές μου, με την αρμόδια Επίτροπο Ψηφιακής Τεχνολογίας, Mariya Gabriel υπήρξε θετική ανταπόκριση εκ μέρους της και πιστεύω ότι, το επόμενο βήμα είναι η υιοθέτηση και υλοποίηση της Πρότασης μου για εγκατάσταση Δωρεάν Διαδικτύου στη Κύπρο.

 

8