Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ευρωεκλογές: Παζλ για γερούς λύτες η κατάληψη της 6ης εδρας

Του Στέλιου Στυλιανού -
16.05.2019 - 06:30

Ευρωεκλογές: Παζλ για γερούς λύτες η κατάληψη της 6ης εδρας

Thumbnail
Οι τρεις διεκδικητές της πιστεύουν σε κατάληψη της

Παζλ για γερούς λύτες μέχρι και την υστάτη φαίνεται να αποτελεί η κατάληψη της 6ης έδρας στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. 

Μάλιστα όσον κοντεύουν οι Ευρωεκλογές τόσο περιπλέκεται η όλη κατάσταση, καθώς αν και το ΕΛΑΜ εξακολουθεί να διατηρεί ένα ελαφρύ προβάδισμα, εντούτοις η συσπείρωση σε ΕΔΕΚ αλλά και η δυναμική που αποκτά το κοινό ψηφοδέλτιο της Συμμαχίας Οικολόγων, προμηνύουν μεγάλο ντέρμπι για κατάληψη της 4ης θέσης η οποία είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα φέρει και την εκλογή Ευρωβουλευτή.

Τα δεδομένα

Όπως καταδεικνύουν οι μέχρι στιγμής δημοσκοπήσεις το αποτέλεσμα θα κριθεί την υστάτη χωρίς να αποκλείεται μάλιστα οι τρεις συνδυασμοί να παλεύουν ψήφο-ψήφο για την έδρα.

Καταρχάς σημειώνεται ότι το ΕΛΑΜ, σύμφωνα με τις μετρήσεις, διατηρεί τα ίδια ποσοστά εδώ και δύο μήνες γεγονός που καταδεικνύει ότι έχει φτάσει σχεδόν στο 100% της συσπείρωσης του και στρέφει την προσπάθεια του στην προσέλκυση νέων ψηφοφόρων ώστε να "κλειδώσει" την 4η θέση.

Από την άλλη, στην ΕΔΕΚ το τοπίο είναι εντελώς διαφορετικό. Παρά το αρχικό μούδιασμα που συνηγορούσε ότι το κόμμα θα τερματίσει στις Ευρωεκλογές πίσω από το ΕΛΑΜ, εντούτοις έχοντας κλείσει σχετικά νωρίς το ψηφοδέλτιο, εισήλθε στην κρίσιμη τελική ευθεία των Ευρωεκλογών με ψηλή συσπείρωση γεγονός που την φέρνει μια ανάσα από το ΕΛΑΜ λίγες μόλις μέρες πριν τις εκλογές.

Μάλιστα στη Βύρωνος εκφράζεται η σιγουριά ότι η συσπείρωση αυτή θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο τις επόμενες μέρες με το κόμμα να κατακτά την 4η θέση που θα του δώσει έδρα και στο νέο Ευρωκοινοβούλιο. 

Σύμφωνα, πάντως με πολιτικούς αναλυτές η ΕΔΕΚ μπορεί να προσδοκεί και σε ψήφους αναποφάσιστων που σε καμιά περίπτωση δεν θέλουν να κερδίσει έδρα το ΕΛΑΜ.  

Από κοντά και Συμμαχία-Οικολόγοι

Τέλος, σημειώνεται ότι αν και στα αρχικά στάδια της προεκλογικής εκστρατείας φαινόταν ότι η κατάληψη της 6ης έδρας θα είχε μόνο δύο διεκδικητές, στο κάδρο μπήκε σταδιακά και η συνεργασία Συμμαχίας-Οικολόγων.

Μάλιστα τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τον συνδυασμό κοντά στην ΕΔΕΚ και σε απόσταση αναπνοής από το ΕΛΑΜ.

Όπως σημειώνουν πηγές από τα δύο κόμματα, η σταθερή αύξηση ποσοστών που παρουσιάζεται στις δημοσκοπήσεις, αλλά και το γεγονός ότι η συσπείρωση βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα δίνει την δυνατότητα στα δύο Κινήματα να δουλέψουν οργανωτικά το τελευταίο δεκαήμερο με στόχο να πετύχουν αυτό που πριν κάποιους λίγους μήνες έμοιαζε ακατόρθωτο, δηλαδή την εκλογή Ευρωβουλευτή.  

Home