Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ευρωεκλογές: Θρίλερ μέχρι τέλους για την 6η έδρα 

Του Στέλιου Στυλιανού -
26.05.2019 - 06:00

Ευρωεκλογές: Θρίλερ μέχρι τέλους για την 6η έδρα 

Thumbnail
Μόνο η κάλπη μπορεί να δείξει πιο κόμμα θα πάρει την πολυποθητη έκτη έδρα

Το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν έντονες αντιπαραθέσεις ανάμεσα κυρίως σε τρία κόμματα για το πιο τελικά μπόρει να κατακτήσει την 6η έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς οι συζητήσεις από την έναρξη της προεκλογικής και στην βάση των δημοσκοπήσεων, στρέφονταν στο ποιος θα κατακτούσε την 6η έδρα, με τις υπόλοιπες να θεωρούνται ουσιαστικά καπαρωμένες. 

Ό,τι μπορούσαν να κάνουν τα κόμματα ΕΔΕΚ, ΕΛΑΜ, αλλά και ο συνδυασμός Συμμαχίας Οικολόγων, το έκαναν,  με τη σημερινή μέρα να ανήκει αποκλειστικά στους πολίτες, οι οποίοι με την ψήφο τους θα καθορίσουν την 4η θέση η οποία θα στείλει τον έκτο και τελευταίο αντιπρόσωπο μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι κόντρες των τριών κομμάτων κινήθηκαν σε υψηλή ένταση κατά την διάρκεια όλης της προεκλογικής περιόδου που προηγήθηκε, με το καθένα να χτυπάει τον άλλο στα τρωτά του σημεία, έχοντας ως στόχο να κερδίσει ψήφους από την κάνουλα των αναποφάσιστων, αλλά και για συσπείρωση του δικού τους κόσμου

Συγκεκριμένα ΕΔΕΚ, ΕΛΑΜ, και ο συνδυασμός Συμμαχίας-Οικολόγων θέλουν ο καθένας για το δικό τους λόγο να κατακτήσουν την έδρα, με τις κόντρες και τους διαξιφισμούς να ήταν καθημερινό φαινόμενο τις ημέρες που προηγήθηκαν. 

Η επιχειρηματολογία των τριών έγινε εντονότερη τις τελευταίες μέρες της προεκλογικής  με στόχο την τελική επικράτηση. Σε ποιό τελικά θα καταλήξει η έκτη έδρα θα διαφανεί νωρίς το βράδυ, οπόταν και θα αρχίσει η ροή αποτελεσμάτων, με τα επίσημα αποτελέσματα να αναμένονται μετά τα μεσάνυχτα.

Σημειώνεται ότι, λόγω του γεγονότος οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πραγματοποιήθηκαν 9 μέρες πριν, δεν μπορεί να γίνει καμία ασφαλής πρόβλεψη για που τελικά θα καταλήξει η έκτη έδρα. Μάλιστα εκλογικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η όποια πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη λόγω και του γεγονότος ότι η τελική συσπείρωση, αλλά και το ποσοστό της αποχής ίσως φέρουν ανατροπές στο τελικό αποτέλεσμα.

Υπομονή λοιπόν μέχρι το βράδυ για να διαφανεί η τελική έκβαση του αποτελέσματος αλλά και η τελική λίστα των αντιπροσώπων μας στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  

Home