Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Εύσημα Αβέρωφ σε Αναστασιάδη για την διαχείρηση της Πανδημίας

Offsite Team -
31.08.2020 - 16:22

Εύσημα Αβέρωφ σε Αναστασιάδη για την διαχείρηση της Πανδημίας

Thumbnail
Είχαμε και έχουμε μια άριστη διαχείρηση ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Δημοσιογραφική διάσκεψη εφ’ όλης της ύλης παρέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, στην παρουσία και του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος κ. Δημήτρη Δημητρίου. 

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ έκανε αναφορά και στην διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού τονίζοντας ότι είχαμε μια άριστη διαχείριση και συνεχίζουμε να έχουμε μια άριστη διαχείριση και μας βρίσκει το Φθινόπωρο ως μια χώρα που συγκρινόμενη πανευρωπαϊκά και παγκόσμια διαχειριστήκαμε καλύτερα και είχαμε και τα καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά την πανδημία.

 

Όπως επισήμανε δεν είναι κάτι δευτερεύον το να διασφαλίζεις το πολυτιμότερο αγαθό που υπάρχει στον οποιονδήποτε, πλούσιο ή φτωχό, αστό ή αγρότη, δηλαδή, την προσωπική του υγεία, την οικογενειακή του υγεία, την υγεία του συνόλου της κυπριακής κοινωνίας.

 

Τέλος απέδωσε τα εύσημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και την Κυβέρνηση του όχι μόνο για τη διαχείριση της πανδημίας αλλά και για τα εργαλεία στήριξης εργαζομένων μικρομεσαίων επιχειρήσεων αυτοεργοδοτουμένων και το σύνολο της κυπριακής κοινωνίας.

Ικανοποίηση Λευκωσίας για πολιτική Διακήρυξη της Κοινοπολιτείας

Offsite Team -
27.06.2022 - 18:53

Ικανοποίηση Λευκωσίας για πολιτική Διακήρυξη της Κοινοπολιτείας

Απόλυτη ικανοποίηση εκφράζει η Λευκωσία για πολιτική Διακήρυξη Συνόδου Αρχηγών της Κοινοπολιτείας

Απόλυτη ικανοποίηση εκφράζει η Λευκωσία για το περιεχόμενο της πολιτικής Διακήρυξης, η οποία υιοθετήθηκε από τη Σύνοδο Αρχηγών της Κοινοπολιτείας,  που ολοκληρώθηκε στις 25 Ιουνίου στο Κιγκάλι της Ρουάντας, και στην οποία συμμετείχε ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Καδουλίδης, επροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Δημητρίου, εξέφρασε απόλυτη ικανοποίηση για τη  φετινή Διακήρυξη, που όπως είπε, στέλνει ουσιαστικά και συγκεκριμένα μηνύματα σε σχέση με το Κυπριακό και την τουρκική παραβατικότητα. 

Συγκεκριμένα, πρόσθεσε ο κ. Δημητρίου, η Διακήρυξη εκφράζει τη στήριξη της Κοινοπολιτείας στην κυριαρχία, την ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), ενώ υποστηρίζει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για μια συνολική λύση του Κυπριακού, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ και το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΣΑ.

Ο κ. Δημητρίου σημείωσε περαιτέρω ότι η Διακήρυξη υπενθυμίζει την ανάγκη σεβασμού στα σχετικά ψηφίσματα και προεδρικές δηλώσεις του ΣΑ, καταδικάζοντας  το άνοιγμα της κλειστής περιοχής των Βαρωσίων και ζητώντας την άμεση αναστροφή των παράνομων ενεργειών.

Οι αρχηγοί των 56 κρατών – μελών της Κοινοπολιτείας επανέλαβαν την υποστήριξή τους στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματός στην ιδιοκτησία και την εξακρίβωση της τύχης όλων των αγνοουμένων. Παράλληλα, πρόσθεσε, υπογράμμισαν τη σημασία εφαρμογής των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και προέτρεψαν τις πλευρές να εργαστούν για την άμεση εφαρμογή τους.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε, επίσης, ότι η Διακήρυξη εκφράζει την αλληλεγγύη της Κοινοπολιτείας προς την ΚΔ και καλεί για τον σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη βάσει του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS).

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε ο κ. Δημητρίου, η Διακήρυξη ζητά και καλεί στην αποφυγή ενεργειών και δηλώσεων που υπονομεύουν αυτά τα δικαιώματα και απειλούν τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΚΥΠΕ

Home