Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Φαίνεται να αποδίδει η στρατηγική ΔΗΚΟ – Νικόλα

Offsite Team -
11.05.2021

Φαίνεται να αποδίδει η στρατηγική ΔΗΚΟ – Νικόλα

Τα διαβατήρια «έκαψαν» κυρίως ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και Αλληλεγγύη

Λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές, πολιτικοί αναλυτές και κομματικά επιτελεία  που μελετούν τις δημοσκοπήσεις  (φανερές και «κρυφές» - εκείνες που γίνονται για λογαριασμό των κομμάτων), καταλήγουν σε ένα κοινό συμπέρασμα. 

Οι εκλογές της 30ης Μαΐου δεν θα είναι διαφορετικές μόνο λόγω της πανδημίας, αλλά και λόγω του καινούριου θέματος που κυριαρχεί στη δημόσια ζωή και επηρεάζει την επιλογή των ψηφοφόρων. 

Όπως σε κάθε εκλογές έτσι και σε αυτές, πέραν του Κυπριακού, αναδεικνύεται συνήθως και ένα καινούργιο θέμα, το οποίο ελκύει το ενδιαφέρον των πολιτών. Για παράδειγμα το 2016 ήταν η έξοδος από την κρίση αλλά και το αλαλούμ με τους νοσηλευτές ενόψει και της εφαρμογής του ΓΕΣΥ. Σε αυτές τις Βουλευτικές, όπως φανερώνεται μέσα από τις διάφορες έρευνες, κυριαρχεί στην κοινή γνώμη το θέμα των σκανδάλων και ιδιαίτερα το θέμα των πολιτογραφήσεων. πως στην κοινή γνώμη κυριαρχεί  

Η εικόνα αυτή, φαίνεται να ευνοεί κυρίως το ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης αφού το κυβερνών κόμμα εμφανίζεται υπόλογο για τα της διαχείρισης των πολιτογραφήσεων ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση, το ΑΚΕΛ, εμφανίστηκε με στελέχη της άμεσα εμπλεκόμενα στο όλο ζήτημα των διαβατηρίων. 

Η επικοινωνιακή στρατηγική του Νικόλα Παπαδόπουλου να επενδύσει σε αυτό το «καυτό θέμα» και να αναδείξει το ζήτημα των Πολιτογραφήσεων ως ένα θέμα που θα έπρεπε να τεθεί υπόψη των ψηφοφόρων φαίνεται να αποδίδει, αφού το ΔΗΚΟ είναι το μόνο από τα τέσσερα παραδοσιακά κόμματα που εμφανίζεται στις μετρήσεις να συγκρατεί τα ποσοστά του.

Πάντως εισερχόμενοι στην αφετηρία της τελικής ευθείας προς τις κάλπες, η μάχη για τη διαμόρφωση της τελικής πολιτικής ατζέντας αναμένεται σκληρή, αφού από αυτή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό το εκλογικό αποτέλεσμα.

Άλλωστε, παραδοσιακά, ο τελευταίος μήνας προ των εκλογών χαρακτηρίζεται και ως «ο μήνας των μεγάλων» αφού θεωρείται το χρονικό διάστημα όπου οι κομματικές μηχανές εισέρχονται σε «φουλ στροφές», και ως γνωστόν «μηχανές μεγάλης ισχύος» διαθέτουν ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ καθώς και σε μικρότερο βαθμό ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ. 

Home