Φωτίου: Ενημέρωσε οργανώσεις σε Αυστραλία για Κυπριακό

Φωτίου: Ενημέρωσε οργανώσεις σε Αυστραλία για Κυπριακό

Συναντήσεις Επιτρόπου Προεδρίας σε Αυστραλία

Ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου ενημέρωσε ενδελεχώς τις ηγεσίες ομογενειακών οργανώσεων στην Αυστραλία για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τα όσα τεκταίνονται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Πολιτεία της Βικτώριας (Μελβούρνη), στα πλαίσια των καθιερωμένων ετήσιων εκδηλώσεων Ομογένειας για τις «Μαύρες Επετείους 1974», ο Επίτροπος Προεδρίας είχε στις 15 Ιουλίου, μεταξύ άλλων, χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Παναυστραλιανής Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΑΣΕΚΑ), Κώστα Προκοπίου και με τη Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα Βικτώριας (ΣΕΚΑ), υπό την προεδρία της Ελένης Ευθυμίου.

Όπως αναφέρεται μετά τις επαφές αυτές λήφθησαν αποφάσεις από ΠΑΣΕΚΑ και ΣΕΚΑ για συντονισμό και συνακόλουθες ενημερώσεις Αυστραλών πολιτικών, τόσο σε πολιτειακό, όσο και Ομοσπονδιακό επίπεδο.

Εξάλλου, ο κ. Φωτίου παρακάθισε σε ξεχωριστή συνάντηση με μέλη της Κυπριακής νεολαίας Μελβούρνης, στα πλαίσια οποίας συζητήθηκαν οι δράσεις που θα λάβουν χώρα εν είδη απορρεόντων του «ΝΟΣΤΟΣ ΙΙΙ». Το «ΝΟΣΤΟΣ ΙΙΙ» διεξήχθη στη Βικτώρια τον Μάρτιο τρέχοντος έτους, μεταξύ Κύπρου, Ελλάδος και Αιγύπτου. Επιτυχής και παραγωγική ήταν επίσης προκαθορισμένη συνάντηση του Επιτρόπου με ομάδα ακαδημαϊκών-εκπαιδευτικών Μελβούρνης, κατά την οποία έγινε ανταλλαγή απόψεων επί των προγραμμάτων ελληνομάθειας.  

Στις 16 Ιουλίου έγινε κοινωνικού χαρακτήρα επίσκεψη του Επιτρόπου στην Κυπριακή Κοινότητα Αποστόλου Ανδρέα Sunshine. Κατά την εκεί παρουσία του ο Επίτροπος παρέστη σε ειδική ημερίδα κοινότητας αφιερωμένης στα μέλη «τρίτης ηλικίας».

Ακολουθούν επισκέψεις του κ. Φωτίου σε πολιτείες Νότιας Αυστραλίας, Κουηνσλάνδης και Νέας Νότιας Ουαλίας. Ο Επίτροπος Προεδρίας συνοδεύεται από την Ύπατη Αρμοστή της Κύπρου Μάρθα Μαυρομμάτη.

Home