Φωτίου: Στήριξη της Κυβέρνησης στα σχολεία Ναρέκ

Φωτίου: Στήριξη της Κυβέρνησης στα σχολεία Ναρέκ

Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Η Κυβέρνηση στηρίζει σε όλα τα επίπεδα το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Διεύθυνση του Σχολείου Ναρέκ για την καλύτερη και πιο εύρυθμη λειτουργία του, ανέφερε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, επισημαίνοντας τη διαφορετικότητα του συγκεκριμένου σχολείου, στο οποίο διδάσκεται και διατηρείται η αρμενική παράδοση, ιστορία και γλώσσα,

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο κ. Φωτίου, στο πλαίσιο επισκέψεών του σε σχολεία, όπου φοιτούν μαθητές που ανήκουν στις Θρησκευτικές Ομάδες της Κύπρου, είχε σήμερα συνάντηση με τη Διεύθυνση, τον Πρόεδρο και Αντιπροσωπεία της Σχολικής Εφορείας των Σχολείων Ναρέκ.

 

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και έχουν ληφθεί αποφάσεις τόσο για θέματα υποδομής, συντήρησης και αναβάθμισης διαφόρων εγκαταστάσεων του Σχολείου όσο και για θέματα που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη και αναβάθμιση του εκπαιδευτικού επιπέδου του Σχολείου.

 

Συγκεκριμένα  έγινε αναφορά στη στελέχωση με εξειδικευμένο και προσοντούχο προσωπικό που να μπορεί να διδάσκει την αρμενική γλώσσα και ιστορία, καθώς επίσης και για παραχώρηση εκπαιδευτικού υλικού ιστορίας γραμμένου στη Δυτική Αρμενική Γλώσσα. Επίσης συζητήθηκαν τρόποι αύξησης του αριθμού των μαθητών με αρμενική καταγωγή στα σχολεία Ναρέκ μέσω πιθανής επέκτασης του Γυμνασιακού κύκλου σε Λυκειακό, έτσι ώστε να υπάρχει συνεχής φοίτηση των μαθητών.  

Τον Επίτροπο Προεδρίας συνόδευσε ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Λούης Κυπριανός, στην παρουσία του Εκπροσώπου των Αρμενίων στη Βουλή Βαρτκές Μαχτεσιάν.

ΚΥΠΕ

Home