Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μαζί στην Σύνοδο των Χριστιανοδημοκρατών - ΕΛΚ Χριστοδουλίδης - Αννίτα

Offsite Team -
23.03.2023

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μαζί στην Σύνοδο των Χριστιανοδημοκρατών - ΕΛΚ Χριστοδουλίδης - Αννίτα

Ως εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ η Αννίτα - Στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα επίσημα και ο Χριστοδουλίδης μετά από πρόσκληση Βέμπερ

Ολοκληρώθηκε σήμερα η Σύνοδος Αρχηγών του ΕΛΚ στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και η Πρόεδρος της Βουλής και του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου.

>>> Διαβάστε επίσης: ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ: Δεν τους ενοχλεί η συμμετοχή Νίκου στους Χριστιανοδημοκράτες

1

1

1

Στην Σύνοδο συζητήθηκαν οι σημαντικότερες προκλήσεις που καλείται να διαχειριστεί η ΕΕ με πρώτιστο τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση, τις οικονομικές προκλήσεις και ζητήματα ανταγωνιστικότητας.

1

1

1

1

Μετά το τέλος της Συνόδου η Αννίτα Δημητρίου ανέφερε: Η θέση μας ως ΔΗΣΥ είναι η πλήρης υπεράσπιση των αρχών και αξιών μας χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, η κοινή γραμμή κατεύθυνσης και ενιαίας αντιμετώπισης και ευθύνης από όλα τα κράτη μέλη και ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Ευρώπης όσον αφορά την ενίσχυση της κοινής αγοράς και ανταγωνιστικότητας σε όλο τον κόσμο. Χρειάζεται οι Ευρωπαίοι πολίτες να νιώσουν πως υπάρχει όραμα. Πως υπάρχει πλάνο και κοινή στρατηγική για την Ευρώπη που οραματίστηκαν οι ιδρυτές της. Χρειαζόμαστε περισσότερη και ισχυρότερη Ευρώπη στην πράξη.

Στην Σύνοδο όπως αναφέραμε και πιο πάνω συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος σε δηλώσεις του με το πέρας της Συνόδου απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ αν συμμετέχει ως μέλος ή ως προσκεκλημένος, ότι η συμμετοχή του είναι κανονική. «Θυμάστε και πριν τις εκλογές είχα αναφέρει ότι είχαμε προσεγγιστεί και από άλλες ομάδες. Επέλεξα να συμμετάσχω στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα», εξήγησε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συμμετείχε στην καθιερωμένη σύνοδο των ηγετών που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα μετά από επίσημη πρόσκληση του Προέδρου της ευρωπαϊκής πολιτικής ομάδας Μάνφρεντ Βέμπερ, παρόλο που επίσημα δεν έχει εκλεγεί με τη στήριξη του ΔΗΣΥ, του κόμματος το οποίο ανήκει στο ΕΛΚ. 

Μετά την ολοκλήρωση της συνόδου του ΕΛΚ, κατά την οποία ο κ. Χριστοδουλίδης παρουσίασε την πρόταση του για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος είχε διμερείς συναντήσεις με τον κ. Βέμπερ και με τον Σουηδό πρωθυπουργό Ουλφ Κρίστερσον, του οποίου η χώρα ασκεί αυτό το εξάμηνο την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

1

1

1

Home