Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Φουρλάς: Η ΕΕ δεν είναι για πούλημα

Offsite Team -
14.12.2022

Φουρλάς: Η ΕΕ δεν είναι για πούλημα

Όσα ανέφερε σε παρέμβασή του σε συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για εξωτερικές παρεμβάσεις

Η ΕΕ δεν είναι για πούλημα, ούτε για ξεπούλημα είπε την Τετάρτη (14/12), ο Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς σε παρέμβασή του, σε συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) στο Στρασβούργο, για εξωτερικές παρεμβάσεις.

Αναφερόμενος στο θέμα των παρεμβάσεων, ο κ. Φουρλάς, είπε ότι νιώθει «ντροπή και θυμό» με όσα έχουν έλθει στο φως τις τελευταίες ημέρες.

Πρόσθεσε ότι, οι καταγγελίες για εξυπηρέτηση συμφερόντων ξένων δυνάμεων «καμία σχέση δεν έχουν με τις ευρωπαϊκές αρχές κι αξίες», σημειώνοντας ότι είναι «άκρως ανησυχητικές και προσβλητικές».

Ο κ. Φουρλάς είπε ακόμη ότι η αξιοπιστία των θεσμών έχει πληγεί «σε τεράστιο βαθμό» και ότι οφείλουν να κινηθούν «άμεσα και αποτελεσματικά».

«Είναι πολιτική και ηθική μας υποχρέωση να ξεμπερδέψουμε μια και καλή με τους δούρειους ίππους που προσπαθούν με κάθε βρώμικο τρόπο να εισβάλουν στην ΕΕ και να την αμαυρώσουν», πρόσθεσε. Είπε ότι στόχος αυτών των «δούρειων ίππων» είναι η προώθηση των συμφερόντων τους με κάθε μέσο και με κάθε κόστος, τονίζοντας ότι «δεν θα τους περάσει».

«Το μήνυμα όμως πρέπει να είναι ένα και να είναι ισχυρό, απευθύνεται προς όλους και οριζόντια», πρόσθεσε ο κ. Φουρλάς λέγοντας ότι το ΕΚ είναι ενωμένο απέναντι σε κάθε μορφή παρέμβασης, εξαγοράς και δωροδοκίας. Τέλος, είπε ότι «η ΕΕ δεν είναι για πούλημα, δεν είναι για ξεπούλημα».

Κατά τη συζήτηση, το κοινοβούλιο υπέβαλε ερώτηση προς την Επιτροπή σχετικά με τα σχέδιά της για την εξάλειψη των κενών για την υπεράσπιση της ευρωπαϊκής δημοκρατίας από ξένες παρεμβάσεις, εν αναμονή των ευρωπαϊκών εκλογών του 2024.

ΚΥΠΕ

Home