Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Φουρλάς σε Μπορέλ: «Πόσο θα ανεχόμαστε την Τουρκία»;

Offsite Team -
12.01.2021 - 18:56

Φουρλάς σε Μπορέλ: «Πόσο θα ανεχόμαστε την Τουρκία»;

Thumbnail
Τοποθέτηση Ευρωβουλευτή κ. Λουκά Φουρλά στη Ομάδα Εργασίας Εξωτερικών Υποθέσεων του ΕΛΚ

Σε εμπαιγμό της Τουρκίας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάθε φορά που πλησιάζουν κρίσιμες συζητήσεις για την επιβολή κυρώσεων, αναφέρθηκε ο Ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Λουκάς Φουρλάς.

Σε τοποθέτησή του κατά τη συζήτηση στην Ομάδα Εργασίας Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώπιον του Ύπατου Εκπροσώπου της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ, τόνισε ότι «η ΕΕ έδωσε λανθασμένα μηνύματα, αφού η Άγκυρα θεωρεί ότι με τη στάση μας μπορεί ανενόχλητη να δρα σε Κύπρο, Αιγαίο και όπου αλλού θέλει, χωρίς καμία ουσιαστική συνέπεια.»

Για να προσθέσει ο κ. Φουρλάς ότι «όσο συνεχίζουμε σε αυτό το μοτίβο δεν νομίζω ότι υπάρχει νοήμον άνθρωπος που να πιστεύει ότι μπορεί η Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν να κάνει θετικές κινήσεις.» Αυτό που θα κάνει, είπε και το έχουμε μάθει καλά, «είναι πριν από την όποια απόφαση για λήψη μέτρων, να ρίχνει στάχτη στα μάτια, με κινήσεις δήθεν καλής θέλησης, κατορθώνοντας πάντα να ξεγελά την Ευρώπη με τις μεταλλάξεις της.»

Αναφέρθηκε και στο σοβαρό πρόβλημα του μεταναστευτικού, λέγοντας ότι «αυτή τη στιγμή η Τουρκία στέλνει καθημερινά στην Κύπρο μετανάστες, οι οποίοι κατακλύζουν τη χώρα μου και δεν δέχεται να επιστρέψουν, παραβιάζοντας τη συμφωνία για το προσφυγικό που υπέγραψε με την Ε.Ε. και εμείς εξακολουθούμε να χρηματοδοτούμε τον Ερντογάν κανονικά χωρίς καμία επίπτωση.» Υποβάλλοντας το ερώτημα προς τον κ. Μπορέλ, «πόσο θα ανεχόμαστε αυτή τη συμπεριφορά, μέχρι πότε θα κάνουμε τα στραβά μάτια και ότι δεν καταλαβαίνουμε το άθλιο παιγνίδι της Άγκυρας;»

«Η δική μου αξιοπρέπεια, συνείδηση και λογική δεν το ανέχεται, είμαι σίγουρος ούτε κι εσάς.»

Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωβουλευτών ζήτησε εδώ και τώρα αυστηρές κυρώσεις στο καθεστώς Ερντογάν, όμως τελικά επικράτησε η θέση για μια ακόμη ευκαιρία στην Τουρκία, επικροτώντας ουσιαστικά τη συμπεριφορά της. «Σας το λέω και να μου το θυμηθείτε, θα έρθουμε ξανά τέλος Μαρτίου και θα συζητούμε και πάλι μια τελευταία ευκαιρία στην Τουρκία. Φτάνει η κοροϊδία», κατέληξε στην τοποθέτηση του ο κ, Φουρλάς.

Home