Φτιάχνουν βαλίτσες για Βερολίνο Αναστασιάδης- Ακιντζί

Φτιάχνουν βαλίτσες για Βερολίνο Αναστασιάδης- Ακιντζί

Τριμερής: Ξεκαθαρίζει η νέα φάση του Κυπριακού δίπλα από την Πύλη του Βρανδεμβούργου

Στο Βερολίνο θα είναι στραμμένα τα βλέμματα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας καθώς το βράδυ της Δευτέρας στο γνωστό ξενοδοχείο Adlon Kempinski, δίπλα από την Πύλη του Βρανδεμβούργου, θα πραγματοποιηθεί η άτυπη τριμερής συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ με τους δύο ηγέτες με στόχο να διασαφηνιστούν τα επόμενα βήματα του Κυπριακού.

Η συνάντηση των τριών θα είναι στο πλαίσιο δείπνου χωρίς για την ώρα να μπορεί να γίνει εκτίμηση για την διάρκεια της. Σημειώνεται ότι το ξενοδοχείο που θα πραγματοποιηθεί η τριμερής είναι από τα πλέον ιστορικά όχι μόνο του Βερολίνου, αλλά της Ευρώπης και πως χτίστηκε το 1907, ισοπεδώθηκε σχεδόν το 1945 κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και μέχρι το 1984 λειτουργούσε μόνο το μέρος που είχε διασωθεί.

Ετοιμάζουν βαλίτσες

Σημειώνεται ότι Μουσταφά Ακιντζί και Νίκος Αναστασιάδης ετοιμάζουν ήδη βαλίτσες, για το Βερολίνο. Μάλιστα όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα ο Μουσταφά Ακιντζί αναχωρεί  νωρίς το απόγευμα της Κυριακής για το Βερολίνο και θα επιστρέψει το βράδυ της Τρίτης. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί θα αναχωρήσει στις 15.05 την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου και θα επιστρέψει στις 20.30 το βράδυ της Τρίτης, 26 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι πηγές από το Προεδρικό επισημαίνουν στην ιστοσελίδα μας ότι  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντιμετωπίζει την Τριμερή της Δευτέρας ως μια ευκαιρία όπου ο ΓΓ θα εξετάσει μαζί με τους δύο ηγέτες ποια είναι τα επόμενα βήματα του Κυπριακού και εάν υπάρχει έδαφος μέσα από τους όρους αναφοράς για να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά έχει την πεποίθηση ότι εάν υπάρξει έδαφος στους όρους αναφοράς μπορούμε το αμέσως επόμενο διάστημα να έχουμε και την άτυπη συνάντηση, όπως έγινε με τη σύνθεση της διάσκεψης στο Κραν Μοντανά.

Τέλος, από πλευράς Προεδρικού αφήνετε να εννοηθεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε εκφράσει την ετοιμότητα του για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες όπως κατ΄επανάληψη την έχει καταθέσει και στον ΓΓ και τα ΗΕ, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτό θα κριθεί και από την ετοιμότητα της άλλης πλευράς.

Home