Γαλλίδα ΥΠΑΜ: Aλληλεγγύη στην Κύπρο για τα όσα γίνονται στην ΑΟΖ

Γαλλίδα ΥΠΑΜ: Aλληλεγγύη στην Κύπρο για τα όσα γίνονται στην ΑΟΖ

Όσα ανέφερε η Υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί

Την αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Κύπρο μετέφερε σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, η Υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί, η οποία επισκέπτεται το νησί.  

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας Σάββα Αγγελίδη, η κ. Παρλί διαβεβαίωσε ότι η Γαλλία είναι φίλη της Κύπρου και εξέφρασε την αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Κύπρο, η οποία βρίσκεται, όπως είπε, "κάτω από ισχυρή πίεση από διεθνή άποψη".

 

Η κ. Παρλί είπε ότι επανέλαβε στον Πρόεδρο την αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Κύπρο «και αυτό ήταν το κύριο μήνυμα» που μετέφερε, όπως είπε, στον Πρόεδρο.  

Σημείωσε ότι αυτή η αλληλεγγύη εκφράζεται με διάφορους τρόπους και αναφέρθηκε στην ισχυρή διμερή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

«Έχουμε μια ισχυρή διμερή συνεργασία με την Κύπρο,», είπε, προσθέτοντας ότι η Κύπρος φιλοξενεί συχνά στα λιμάνια της το γαλλικό ναυτικό, «και είμαστε πολύ ευγνώμονες για αυτό», ενώ συμμετέχει και στην αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων των αεροπλανοφόρων της Γαλλίας.

Δήλωσε, επίσης, ότι «εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας (προς την Κύπρο) και για το τι συμβαίνει στην ΑΟΖ» της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ανέφερε, τέλος, ότι το απόγευμα θα επισκεφθεί το αεροπλανοφόρο της Γαλλίας που βρίσκεται στην περιοχή και συμμετέχει στη συμμαχία κατά του Ισλαμικού κράτους.

ΚΥΠΕ

Home