Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Γεμάτη η ατζέντα του Προέδρου Αναστασιάδη την ερχόμενη εβδομάδα

Offsite Team -
04.06.2022 - 09:26

Γεμάτη η ατζέντα του Προέδρου Αναστασιάδη την ερχόμενη εβδομάδα

Σημαντικές συναντήσεις

Πολλά και ενδιαφέροντα θέματα περιλαμβάνει την ερχόμενη εβδομάδα η ατζέντα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, καλύπτοντας σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Διαβάστε επίσης: Απογοήτευση ΠτΔ για θέσεις Τατάρ – «Απαράδεκτα όσα ακούσαμε»

Ξεχωρίζουν η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, οι  ομιλίες του Προέδρου Αναστασιάδη σε εκδηλώσεις των Πρεσβειών των ΗΠΑ και της Γαλλίας, καθώς και στην Υπουργική Συνάντηση που διοργανώνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Κύπρου για συντονισμό δράσεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, για αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, και η σύσκεψη για το χαλούμι.

Τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου, στις 10:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη με τους τυροκόμους στην παρουσία των Υπουργών Γεωργίας και Ενέργειας, του Γενικού και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα και υπηρεσιακών παραγόντων. Η σύσκεψη πραγματοποιείται μετά τη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας με την οποία επαναβεβαιώνεται ότι το προϊόν με την ονομασία «χαλούμι» είναι αυτό που πληροί τις προδιαγραφές του ευρωπαϊκού κανονισμού, ο οποίος κατοχύρωσε το χαλούμι ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ). Στόχος της Κυβέρνησης είναι μ’ ένα ενιαίο και ολοκληρωμένο τρόπο να ελέγχεται η παραγωγή του προϊόντος, ούτως ώστε να πληροί τις προδιαγραφές του ΠΟΠ.

Την Τρίτη, 7 Ιουνίου, στις 9:30 το πρωί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προσφωνήσει την Υπουργική Συνάντηση  που διοργανώνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για συντονισμό δράσεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και Μέσης Ανατολής, για αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.

Η πρωτοβουλία του Προέδρου Αναστασιάδη αφορά τη δημιουργία ενός περιφερειακού σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής η οποία έχει ως στόχο τον συντονισμό μιας συνολικής περιφερειακής προσπάθειας, στη βάση της συμφωνίας του Παρισιού.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση απονομής βραβείων σε ιστορικά στελέχη του ΡΙΚ.

Την Τετάρτη, 8 Ιουνίου, στις 9:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.                                                                     Το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα είναι ο κύριος ομιλητής σε γεύμα που θα παραθέσει η Πρέσβειρα της Γαλλίας στη Λευκωσία προς τους Πρέσβεις  της Ε.Ε. που είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο, με την ευκαιρία της επικείμενης ολοκλήρωσης της Γαλλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε.

To απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι ο ομιλητής στη δεξίωση στην κατοικία της Πρέσβειρας των ΗΠΑ, με την ευκαιρία της 246ης επετείου της Ανεξαρτησίας.

Την Πέμπτη, 9 Ιουνίου, στις 10:30 το πρωί, θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο. Θέματα της συνεδρίας είναι οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, οι πληθωριστικές πιέσεις που προέκυψαν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Κύπρος – το Αύριο».

Μέσω του Σχεδίου «Κύπρος – το Αύριο» η Κύπρος θα αντλήσει το συνολικό ποσό των 4,4 δις Ευρώ προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας ευρύτερα, θα προσθέσει επιπλέον ποσοστό ύψους 7% στο ΑΕΠ, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία πέραν των 11 χιλιάδων καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Θα συζητηθούν, επίσης, θέματα που άπτονται της ανάγκης για έγκριση και υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων σε διάφορους τομείς, που αποτελούν προϋποθέσεις για την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που αναλογούν στη χώρα μας.

Στη συνεδρία εκτός από τους αρχηγούς ή εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων θα συμμετάσχουν και οι Υπουργοί στην αρμοδιότητα των οποίων εμπίπτουν τα θέματα που έχουν περιληφθεί στην ατζέντα.

Την ίδια μέρα στις 7 το βράδυ, o Πρόεδρος Αναστασιάδης θα εγκαινιάσει τη μαρίνα της Αγίας Νάπας το οποίο χαρακτηρίστηκε ως ένα εμβληματικό έργο που αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς, όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, 10 Ιουνίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρευρεθεί στο εορταστικό γεύμα που παραθέτει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ σε πολιτειακούς και πολιτικούς αξιωματούχους και άλλους επίσημους, με την ευκαιρία της εορτής του Αποστόλου Βαρνάβα, Ιδρυτή και Προστάτη της Εκκλησίας της Κύπρου. 

Home