Γεωργίου ( ΔΗΣΥ): « Μας κοροϊδεύει η Κυβέρνηση. Που είσαι Νουρή»

Γεωργίου ( ΔΗΣΥ): « Μας κοροϊδεύει η Κυβέρνηση. Που είσαι Νουρή»

Η« θαλπωρή του κράτους» σε όλο της το μεγαλείο. Ταλαιπωρούν βασανισμένους ηλικιωμένους πρόσφυγες

Εκ των έσω τα πυρά για την Κυβέρνηση και τους χειρισμούς της σε θέματα στέγασης προσφύγων , μόλις μια μέρα μετά από σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό, όπου και μοιράστηκαν υποσχέσεις στους ταλαιπωρημένους από την Τουρκική εισβολή ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους.  Φαίνεται όμως ότι οι κρατικές υπηρεσίες δεν λαμβάνουν υπόψη κανένα και ακολουθούν την δική τους πολιτική και κυρίως τους δικούς τους βιορυθμούς.

Ακόμη και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κοκκινίζουν από θυμό από την συνεχή κοροϊδία της άτρωτης δημόσιας υπηρεσίαςΣτην προκειμένη ο μειλίχιος κατά τ’ άλλα βουλευτής και Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ εξερράγη ενώπιον της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής και απευθυνόμενος στους λειτουργούς της Πολεοδομίας αναφώνησε σε οργίλο ύφος: «Περιπαίζετε μας κι εμάς και τους πρόσφυγες»

Με σχεδόν σπαρακτική φωνή ο κ Γεωργίου ανέφερε « Πέστε μου εσείς τι θα πω στον κ. Αντωνή και την σύζυγο του από την Ταύρου που με παίρνουν 5 φορές την βδομάδα και με ρωτούν τι θα γίνει με την στέγαση τους, αφού τους βγάλατε από πολυκατοικία στην Πιαλέ Πασά στην Λάρνακα. Τα υπάρχοντα τους τα έχουν σε άλλους χώρους και για 15 χρόνια ακόμη να βρείτε λύσεις ». 

Κάτι πήγε να ψελλίσει ο λειτουργός της Πολεοδομίας, με τον Αντιπρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος, κυριολεκτικά να βγει έξω από τα ρούχα του και να τους υποδείξει ότι κοροϊδεύει τον κόσμο η Κυβέρνηση και κάλεσε τον Υπουργό Εσωτερικών ΝΙΚΟ ΝΟΥΡΗ να παρέμβει πάραυτα. Τον κ. Γεωργίου σιγόνταρε και έτερος βουλευτής του ΔΗΣΥ , ο εξ Αμμοχώστου ορμώμενος ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ, ο οποίος επισήμανε την αναλγησία των υπηρεσιών. 

Φυσικά και η πάντα ετοιμόλογη Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής- βουλευτής του ΑΚΕΛ  ΣΚΕΥΗ ΚΟΥΚΟΥΜΑ είπε χαρακτηριστικά « χαιρόμαστε που τα λέτε κι εσείς»

Παρόμοια περίπτωση και στον Αγ. Ιωάννη στην Λάρνακα   

Εξίσου την « θαλπωρή του κράτους» απολαμβάνουν και οι πρόσφυγες σε πολυκατοικία του συνοικισμού Αγίου Ιωάννη στην Λάρνακα, αφού τους προτρέπουν να γίνουν για μια άλλη φορά πρόσφυγες… Συγκεκριμένα, με επιστολή σε πρόσφυγες οι οποίοι διαμένουν σε πολυκατοικία στον συνοικισμό Αγίου Ιωάννη στην Λάρνακα, τους καλούν να εγκαταλείψουν την πολυκατοικία, με έξι διαμερίσματα, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και να ενοικιάσουν σπίτια για να διαμένουν.

Στην επιστολή σημειώνει ότι: «θα πρέπει να μετακινηθείτε στον Ιδιωτικό Τομέα, σε ενοικιαζόμενες μονάδες μέχρι τις 28/2/2020. Το ενοίκιο θα είναι σύμφωνα με τον κατάλογο του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας και θα καταβάλλεται από το κράτος. Η οικιστική μονάδα θα πρέπει να είναι σύμφωνη με την σημερινή σύνθεση της οικογένειας σας». «Θα σας παραχωρηθεί οικονομική βοήθεια  250 ευρώ για την μετακίνηση σας στον Ιδιωτικό Τομέα και καθώς και 250 ευρώ όταν ανεγερθεί η καινούργια πολυκατοικία και θα μετακινηθείτε σε αυτή.»

Η πρόεδρος της Επιτροπής Σκεύη Κουκουμά, δήλωσε ότι στην πολυκατοικία διαμένουν συνταξιούχοι και ηλικιωμένοι, οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα να ψάξουν για σπίτι, ούτε και να μετακομίσουν. Ακόμη το επίδομα ενοικίου, δεν αρκεί για να ενοικιάσεις σπίτι και πρέπει να καταβάλουν επιπλέον ποσό.

Η βουλευτής του ΔΗΣΥ Μαριέλλα Αριστείδου δήλωσε ότι η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο αναδόμησης των συνοικισμών. Οι ένοικοι της πολυκατοικίας απέστειλαν επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών, αναφέροντας ότι δεν φεύγουν και καλούν το Υπουργείο να βρει λύσεις.

Σημειώνουν ότι: «μετά από τρία και πλέον χρόνια που η πολυκατοικία στην οδό Κασπίων Πυλών 12 στον κυβερνητικό οικισμό Αγίου Ιωάννου Λάρνακας, κρίθηκε μη επισκευάσιμη, έχουμε λάβει αυτή την απειλητική και αόριστη επιστολή για μετακίνηση μας μέχρι τις 28/2/2020.»

«Ζητούμε όπως άμεσα ξεκινήσει η ανέγερση πολυκατοικιών για την μεταστέγαση μας και μόλις είναι έτοιμες τότε να μετακινηθούμε.»

Οι κάτοικοι υποδεικνύουν ότι το 2015 ξεκίνησαν οι διαδικασίες, Κατά την συνεδρία αναφέρθηκε ότι 43 πολυκατοικίες κρίθηκε ότι δεν μπορούν να επισκευαστούν. Βουλευτές εξέφρασαν την δυσφορία τους, για το γεγονός ότι δεν έλαβαν απαντήσεις για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης. Σημείωσαν ότι αντί απαντήσεων, λαμβάνουν υποσχέσεις για νέες μελέτες. Όλοι πλέον αναμένουν τον Υπουργό Εσωτερικών ΝΙΚΟ ΝΟΥΡΗ να δράσει για τα περαιτέρω αν και η δημόσια υπηρεσία μάλλον είναι αήττητη. 

Home