ΓΓ ΑΚΕΛ: Δεν είναι δεκτή οποιαδήποτε παρέκκλιση από τη ΔΔΟ

ΓΓ ΑΚΕΛ: Δεν είναι δεκτή οποιαδήποτε παρέκκλιση από τη ΔΔΟ

Όσα είπε ο ΓΓ ΑΚΕΛ μετά τη συνάντηση με Τσίπρα

Δεν μπορεί να γίνει δεκτή οποιαδήποτε παρέκκλιση από το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης του Κυπριακού, όπως αυτό καθορίζεται από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού. Με τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα οι επαφές του κ. Κυπριανού με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδας ολοκληρώθηκαν.  

Στη σημερινή συνάντηση, οι κ. Τσίπρας και Κυπριανού συζήτησαν για τις εξελίξεις στο Κυπριακό μετά τις «εκλογές» στα κατεχόμενα, τις τουρκικές μονομερείς ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και ζητήματα συντονισμού των δύο κομμάτων.

Σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ σημείωσε ότι ήταν μια πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση, όπου εκφράστηκε η ανησυχία για τις θέσεις της τουρκικής πλευράς αναφορικά με το πλαίσιο επίλυσης του Κυπριακού.

 

«Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή οποιαδήποτε παρέκκλιση από το συμφωνημένο πλαίσιο όπως αυτό καθορίζεται από τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου. Δηλαδή λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως αυτή καθορίζεται από τα σχετικά ψηφίσματα. Τονίσαμε ότι θα πρέπει να αναληφθούν προσπάθειες και πρωτοβουλίες οι οποίες να οδηγήσουν σε επανάληψη των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατόν γιατί όσο παρέρχεται ο χρόνος, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος επί του εδάφους για δημιουργία τετελεσμένων, τα οποία θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού», δήλωσε ο Άντρος Κυπριανού.

ΚΥΠΕ

Home