Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΓΓ ΑΚΕΛ: Δεσμευμένος στην ΔΔΟ ο Έλληνας Πρωθυπουργός

Offsite Team -
29.07.2019 - 17:14

ΓΓ ΑΚΕΛ: Δεσμευμένος στην ΔΔΟ ο Έλληνας Πρωθυπουργός

Thumbnail
Ο ΓΓ ΑΚΕΛ, θεωρεί ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι δεσμευμένος στο πλαίσιο λύσης της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας

Δεσμευμένος στη λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας είναι ο Ελληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, μετά τη συνάντηση που είχαν το απόγευμα σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.

 

Απαντώντας σε ερώτηση κατά ποσόν αναμένει αλλαγή στάσης της Ελλάδας στο Κυπριακό με τη νέα κυβέρνηση, ο κ. Κυπριανού είπε πως θεωρεί ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι δεσμευμένος στο πλαίσιο λύσης της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και πως θα πρέπει να δοθεί χρόνος στον νέο Έλληνα Πρωθυπουργό για να χειριστεί τα όλα ζητήματα.

 

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δήλωσε πως με τον κ. Μητσοτάκη είχαν καθιερώσει συστηματικά επαφές από τότε που ήταν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

 

Σήμερα, είπε, συνέχισαν το διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων που είχαν αρχίσει από τότε και να διατυπώσουν τις θέσεις τους.  

«Έχουμε εκφράσει την έντονη μας ανησυχία για τη στασιμότητα που υπάρχει στο Κυπριακό και ταυτόχρονα την προσδοκία μας η συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών να αποδώσει θετικά αποτελέσματα», ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.  

«Θεωρούμε ότι οι δύο ηγέτες θα πρέπει να θέσουν πάνω από όλα το μέλλον και την προοπτική της χώρας μας, να κατανοήσουν τη σημασία της άμεσης επανέναρξης ουσιαστικών διαπραγματεύσεων στο συμφωνημένο πλαίσιο λύσης του Κυπριακού και να καταβάλουν έντονες προσπάθειες για να υπάρξει συμφωνία το συντομότερο δυνατό», σημείωσε.  

Ο κ. Κυπριανού είπε πως η βάση για τη διεξαγωγή της συζήτησης είναι το πλαίσιο Γκουτέρες και πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις πρέπει να συνεχιστούν από εκείνο το σημείο.  

Δήλωσε την ετοιμότητα του κόμματος του να συμβάλει προς την σωστή κατεύθυνση γιατί, όπως ανέφερε, η Κύπρος δίχως λύση δεν έχει καθόλου προοπτική και αν δεν λυθεί το Κυπριακό τα πράγματα σιγά σιγά θα διολισθαίνουν προς την οριστική διχοτόμηση.  

«Έχουμε συζητήσει με τον Έλληνα Πρωθυπουργό για όλα αυτά τα ζητήματα, για τις αλλαγές που συντελούνται στην τουρκοκυπριακή κοινότητα και οι οποίες επίσης επιβάλλουν να υπάρξει επανέναρξη των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό κι έχουμε συμφωνήσει να έχουμε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας», είπε.  

Home