ΓΓ ΑΚΕΛ: Λάθος η αναφορά της ΟΥΝΦΙΚΥΠ σε φυσιολογικές συνθήκες 

ΓΓ ΑΚΕΛ: Λάθος η αναφορά της ΟΥΝΦΙΚΥΠ σε φυσιολογικές συνθήκες 

Λάθος η αναφορά της ΟΥΝΦΙΚΥΠ ότι τα οδοφράγματα συνέβαλαν στην επιστροφή σε φυσιολογικές συνθήκες, λέει ο Α. Κυπριανού

Ανησυχητική και λανθασμένη χαρακτήρισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ την αναφορά της ΟΥΝΦΙΚΥΠ ότι «το άνοιγμα των οδοφραγμάτων το 2003 επέτρεψε στους Κύπριους την ελεύθερη διακίνηση σε όλο το νησί, συμβάλλοντας έτσι στην επιστροφή σε φυσιολογικές συνθήκες». Όπως είπε ο κ. Κυπριανού, το άνοιγμα των Οδοφραγμάτων δεν οδήγησε σε φυσιολογικές συνθήκες. Φυσιολογικές συνθήκες, όπως είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, θα υπάρξουν μόνο με την λύση του Κυπριακού. 

Ο κ. Κυπριανού σχολίασε την ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου συμμετείχε στο Εθνικό Συμβούλιο (ο κ. Κυπριανού αναχώρησε ενωρίτερα από τη Συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων). 

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ πρόσθεσε παράλληλα, ως προς τα άλλα σημεία της ανακοίνωσης της Ειρηνευτικής Δύναμης, πως οι άλλες αναφορές που περιέχονται στην ανακοίνωση αποτελούν ορθές επισημάνσεις, όπως ότι επιβάλλεται η συνεννόηση μεταξύ των δυο κοινοτήτων και ότι «ο ρόλος της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία είναι καθοριστικής σημασίας και πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο».

Home