ΓΓ ΑΚΕΛ: Να σταματήσει ο κατήφορος & να σταλεί μήνυμα για αλλαγή

ΓΓ ΑΚΕΛ: Να σταματήσει ο κατήφορος & να σταλεί μήνυμα για αλλαγή

Να σταματήσει ο κατήφορος και να σταλεί μήνυμα αποδοκιμασίας στην Κυβέρνηση

Μιλώντας το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο, στη Λευκωσία, μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων του ΑΚΕΛ-Αριστερά – Νέες Δυνάμεις στις Ευρωεκλογές, ο κ. Κυπριανού είπε ότι είναι περήφανοι για το έργο που έχουν επιτελέσει οι Ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ τα πέντε τελευταία χρόνια, έχοντας αναδειχθεί ως η πιο δραστήρια ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από την Κύπρο. 

 

Καταθέτουμε σήμερα τις υποψηφιότητες αυτών που καλούνται να συνεχίσουν αυτό το έργο και να το εμπλουτίσουν, δίνοντας δύναμη στη φωνή της Κύπρου σε μια περίοδο που διακυβεύεται η υπόσταση και η ακεραιότητά της, είπε. «Να στείλουν το μήνυμα της θέλησής της να διεκδικήσει τα δίκαιά της, να διασφαλίσει την κυριαρχία της, να εξασφαλίσει τη σταθερότητά της, να θωρακίσει την ασφάλεια της ξαναζώντας ελεύθεροι, ενωμένοι και απαλλαγμένοι από κατοχικά στρατεύματα και ξένους κηδεμόνες» συνέχισε.  

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ-Αριστερά - Νέες Δυνάμεις ο κυπριακός λαός γίνεται ενεργός συμμέτοχος των εξελίξεων που θα καθορίσουν την πορεία της ΕΕ σε μια κρίσιμη καμπή στην ιστορία της και ενώνει τις δυνάμεις του με τς Ευρωπαϊκές δυνάμεις της προόδου, της οικολογίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της πολιτικής αλλαγής και της αποστρατιωτικοποίησης.

 

«Αντιστέκεται στις δυνάμεις που αμφισβητούν λαϊκές κατακτήσεις, δημοκρατικές ελευθερίες και κοινωνικά δικαιώματα, στις δυνάμεις που πισωγυρίζουν στο μεσοπόλεμο, που επωάζουν τον ακροδεξιό αυταρχισμό, γιγαντώνουν τους αντιδραστικούς, ρατσιστικούς, ξενοφοβικούς και λαϊκιστικούς εθνικισμούς» είπε.

 

Ανέφερε εξάλλου ότι τα διακυβεύματα σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση είναι πολλά και ιστορικής σημασίας, για την Ευρώπη που απομακρύνεται από τα ιδρυτικά οράματά της, τη σύγκλιση των οικονομιών της, την αλληλεγγύη των λαών της, τον διάλογο των πολιτισμών της, τον σεβασμό των φυλετικών, θρησκευτικών και ιδεολογικών διαφορών. 

 

Αναφέρθηκε και στα διακυβεύματα για την Κύπρο, όπου «κάθε μέρα που περνάει νέα μαύρα σύννεφα σκοτεινιάζουν τον ορίζοντα της ανάπτυξης ενώ νέα προβλήματα δυσκολεύουν την καθημερινότητα των πολιτών και των οικογενειών τους».  

Νέα κρούσματα κακοδιαχείρισης, ημετεροκρατίας, διαπλοκής, διαφθοράς και αδιαφάνειας προστίθενται στον κατάλογο των συμπτωμάτων τα οποία απαξιώνουν  τη δημοκρατία, υπονομεύουν τους θεσμούς και απογοητεύουν τους πολίτες, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ. Αναφέρθηκε ακολούθως σε νέα προσχήματα που προβάλλονται και νέα τεχνάσματα που επιστρατεύονται, διαιωνίζοντας το στάτους κβο και απομακρύνοντας τη λύση του Κυπριακού.  

«Ήρθε η ώρα λοιπόν να πούμε ‘ως εδώ’, να σταματήσουμε τον κατήφορο, να στείλουμε στην Κυβέρνηση που υποτιμά τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια του κυπριακού λαού το μήνυμα της αποδοκιμασίας μας, το μήνυμα μιας νέας πολιτικής πλειοψηφίας που θέλει να αλλάξει η πορεία των πραγμάτων, να αναγεννηθεί η ελπίδα της για μια πατρίδα ενωμένη σε μια Ευρώπη πιο δίκαιη, πιο συνεκτική, πιο αλληλέγγυα. Αυτό το μήνυμα στέλνει το Ευρωψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ-Αριστερά Νέες Δυνάμεις. Και αυτό είναι το μήνυμα που ευελπιστούμε ότι θα στείλει ο κυπριακός λαός στις 26 του Μάη» ανέφερε.  

Είπε τέλος ότι αποχή από τις Ευρωεκλογές σημαίνει ανοχή σε όσους περιφρονούν τον κόπο, τον μόχθο, τις θυσίες και τα όνειρα του λαού ενώ ψήφος στο ΑΚΕΛ σημαίνει διόρθωση πορείας, αλλαγή πλεύσης, διεκδίκηση του αύριο που θέλουμε, που μπορούμε και που αξίζουμε.  

Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ -Αριστερά – Νέες Δυνάμεις είναι οι Γιώργος Κ. Γεωργίου, Χρύσανθος (Άθως) Γεωργίου, Niyazi Kızılyürek, Γιώργος Κουκουμάς, Μαρίνα Νικολάου και Νεοκλής Συλικιώτης.

Home