Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Γιολίτη: Η μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη είναι επιβεβλημένη

Offsite Team -
13.04.2021 - 13:40

Γιολίτη: Η μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη είναι επιβεβλημένη

Απηύθυνε έκκληση στα κοινοβουλευτικά κόμματα «να πράξουν το ωφέλιμο για το σπουδαίο αγαθό της Δικαιοσύνης»

Η μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη είναι επιβεβλημένη για το καλό της Κύπρου και την δικαιούνται και την απαιτούν οι συμπολίτες μας, δήλωσε την Τρίτη η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Εμιλυ Γιολίτη, η οποία απηύθυνε έκκληση στα κοινοβουλευτικά κόμματα «να πράξουν το ωφέλιμο για το σπουδαίο αγαθό της Δικαιοσύνης».

«Ας πρυτανεύσει η λογική την υστάτη και ας μείνουμε μακριά από τις όποιες πρόσκαιρες μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Έγινε ένα συλλογικό έργο από την Κυβέρνηση, όλα τα κόμματα και τους εμπλεκόμενους φορείς. Το Ανώτατο Δικαστήριο και ο Παγκύπριος  Δικηγορικός Σύλλογος δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο κοντά στις θέσεις τους για το θέμα της μεταρρύθμισης», συνέχισε.

Η Υπουργός είπε ότι η συνεισφορά όλων ήταν και είναι ιδιαίτερα σημαντική.

«Ας μην ακυρώσουμε τις προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια. Ο τόπος μας χρειάζεται, χωρίς καμιά άλλη καθυστέρηση, ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης. Θα πρέπει τα λόγια να μετατραπούν σε πράξεις και αυτό να αγγίξει τον πολίτη».

Σημείωσε ότι αύριο, η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή αποφασίζει για την προώθηση, των νομοσχεδίων στην ολομέλεια για ψήφιση. 

«Απευθύνω ύστατη έκκληση σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να πράξουν το ωφέλιμο για το σπουδαίο αγαθό της Δικαιοσύνης. Ας μείνουμε επικεντρωμένοι στα μεγάλα και σημαντικά που συμφωνούμε. Είναι η ώρα που ο καθένας από εμάς αναμετριέται με τις ευθύνες του για το κοινό καλό των συμπολιτών μας» κατέληξε η Υπουργός.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home