Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Γ.Προκοπίου: «Είμαστε ευάλωτοι στις ορέξεις του νεοσουλτάνου»

Offsite Team -
10.12.2019 - 18:26

Γ.Προκοπίου: «Είμαστε ευάλωτοι στις ορέξεις του νεοσουλτάνου»

Thumbnail
Εκφραστικός ο βουλευτής του ΔΗΚΟ - Τι ζήτησε και πως χαρακτήρισε το Νοσοκομείο Λάρνακας

«Χωρίς ικανοποιητική αμυντική θωράκιση είμαστε ευάλωτοι στις ορέξεις του νεοσυλτάνου και κινδυνεύει η εθνική μας επιβίωση», είπε ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Γιώργος Προκοπίου, λέγοντας ότι επιβάλλεται άμεσα ο εκσυγχρονισμός των οπλικών συστημάτων της Εθνικής Φρουράς.

 

Στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού, ο κ. Προκοπίου είπε ότι οφείλουμε να φροντίζουμε για την αμυντική μας θωράκιση ως αποτρεπτικό παράγοντα.

 

Αναφέρθηκε στις τουρκικές παραβιάσεις και προκλήσεις στην περιοχή, στην κυπριακή ΑΟΖ και στο Αιγαίο, ενώ έκανε λόγο για αποθράσυνση της Άγκυρας με την υπογραφή του «μνημονίου» με τη Λιβύη, λέγοντας ότι «έχει ξεπεράσει και τις κόκκινες γραμμές του Ελληνισμού».

 

Σε σχέση με την οικονομία είπε ότι βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης, ωστόσο είπε ότι η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που βίωσαν την απώλεια των εισοδημάτων τους το 2013 λόγω της οικονομικής κρίσης παρουσιάζει πολλά προβλήματα και δυσκολίες.

 

Είπε ακόμη ότι τα ΜΕΔ παραμένουν σε υψηλά ποσοστά ενώ ζήτησε παράταση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου για τις αιτήσεις των δικαιούχων για το σχέδιο «Εστία».

 

Αναφέρθηκε ακόμη στις θυσίες των πολιτών, λέγοντας ότι δεν μπορεί να γίνει ανεκτό οι υπαίτιοι της οικονομικής τραγωδίας να βρίσκονται ελεύθεροι, χωρίς συνέπειες. Ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία τους για να επέλθει η κάθαρση και να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα του λαού, όπως είπε.

 

Για το νοσοκομείο της Λάρνακας, ο κ. Προκοπίου είπε ότι έχει καταντήσει «το νέο γεφύρι της Άρτας» και θα έπρεπε να έχει παραδοθεί εδώ και τρία χρόνια. Αναφέρθηκε σε βαρύτατες ευθύνες των αρμοδίων, μίλησε για ταλαιπωρία του κοινού, ενώ κάλεσε την Κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αντιμετωπιστούν τα οποία προβλήματα και να αποφευχθούν περαιτέρω καθυστερήσεις.  

Εξέφρασε παράλληλα πλήρη απογοήτευση για την μαρίνα και το λιμάνι Λάρνακας, λέγοντας ότι μια σειρά από προσκόμματα συνέβαλαν στην μη υλοποίηση του έργου. Το έργο θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της πόλης και στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, κατέληξε.  

Home