Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Χ. Πάζαρος: Oρισμένοι πλουτίζουν από τα κενά… στο μεταναστευτικό

Offsite Team -
21.09.2021 - 14:21

Χ. Πάζαρος: Oρισμένοι πλουτίζουν από τα κενά… στο μεταναστευτικό

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ μίλησε μετά τη συνεδρία της Επ. Δημογραφικού

«Πρέπει να αντιμετωπιστούν και τα σοβαρά προβλήματα που ανακύπτουν από τους αυξανόμενους αριθμούς αιτητών ασύλου οι οποίοι επηρεάζουν πολλές πτυχές της κοινωνίας μας. Είναι λοιπόν επιτακτική η ανάγκη να εκσυγχρονιστεί η σχετική Νομοθεσία, έτσι ώστε να μην προκύπτει εκμετάλλευση της χώρας μας αλλά και για να μην παρατηρείται εκμετάλλευση και εις βάρος των ιδίων των μεταναστών ή να πλουτίζουν ορισμένοι από τα όποια κενά της Νομοθεσίας μας».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

 Αυτό αναφέρει ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Χαράλαμπος Πάζαρος που τονίζει ότι «Είναι αδήριτη ανάγκη η συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πρέπει να λάβει υπόψη της τη μικρή εδαφική έκταση της Κύπρου, τον αντίστοιχα μικρό πληθυσμό της, την αρνητική πρωτιά της χώρας μας στις γεννήσεις, και κυρίως, τη δημογραφική αλλοίωση που ήδη έχει υποστεί το νησί μετά την τουρκική εισβολή του ΄74.

Όπως είπε, «το μεταναστευτικό είναι ένα θέμα που απασχολεί έντονα την κυπριακή κοινωνία. Όλοι γνωρίζουμε το βάρος που σηκώνει η χώρα μας εφόσον αναλογικά, η Κύπρος κατέχει την 1η θέση μεταξύ όλων των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τους αιτητές ασύλου ν’ αποτελούν το 4% του

πληθυσμού μας.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Μέσω του Υπ. Εσωτερικών, λήφθηκαν μέτρα για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών: τροποποιήσαμε το Σύνταγμα και τον Περί Προσφύγων Νόμο, με ευαισθησία σε σχέση με τις ανθρωπιστικές πτυχές και με σεβασμό προς τις διεθνείς συμβάσεις.

Εντούτοις,  ως Δημοκρατικός Συναγερμός, αντιμετωπίζουμε υπεύθυνα και με πάσα σοβαρότητα το ζήτημα, σεβόμενοι τις Διεθνείς Συνθήκες, αλλά παράλληλα έχουμε χρέος να προστατεύσουμε τους Κύπριους πολίτες, την εθνική μας ασφάλεια και να αποτρέψουμε την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού. Η νομοθεσία πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες μας προς επίλυση στο σύνολό τους, των προβλημάτων που προκύπτουν και έχουμε ενώπιόν μας».

Home