Χαννίδης: «Καμιά ανοχή στη σεξουαλική κακοποίηση γυναικών»

Χαννίδης: «Καμιά ανοχή στη σεξουαλική κακοποίηση γυναικών»

Καλεί το κράτος να διερευνήσει τις καταγγελίες

«Οι φωνές γυναικών που καταγγέλλουν φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης αυξάνονται και στην Κύπρο».Αυτό αναφέρει εκ μέρους της ΕΔΕΚ ο υποψήφιος βουλευτής Μάριος Χαννίδης ο οποίος θεωρεί ότι «Η διερεύνηση των σχετικών καταγγελιών πρέπει να προχωρήσει μέχρι τέλους και να μην υπάρξει καμία ανοχή, ή συγκάλυψη».

Σύμφωνα με τον κ. Χαννίδη, «ερυρωπαϊκές στατιστικές έρευνες καταγράφουν ότι μία στις τρεις γυναίκες βιώνουν σωματική και σεξουαλική κακοποίηση. Το πρόβλημα επεκτείνεται και ενδοοικογενειακά, με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των γυναικών θυμάτων δεν προχωρά σε καταγγελίες». 

‘Οπως είπε, «ζητούμε άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου και για απόδοση Δικαιοσύνης. Τo κράτος οφείλει να ενθαρρύνει τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης να καταγγείλουν τους θύτες, είτε αυτοί είναι επώνυμοι, είτε ανώνυμοι και παράλληλα έχει υποχρέωση με συγκεκριμένα μέτρα να συμπαρασταθεί και να προστατεύσει τις γυναίκες θύματα.

Η βία κατά των γυναικών μας αφορά όλους. Όσο το φαινόμενο συνεχίζεται, είναι αδύνατον να υπάρξουν συνθήκες ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης».

 

Home