Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Χαραλαμπίδου: Ειδική αντιπρόσωπος ΚΣ ΟΑΣΕ για διαφθορά

Offsite Team -
25.07.2019

Χαραλαμπίδου: Ειδική αντιπρόσωπος ΚΣ ΟΑΣΕ για διαφθορά

Thumbnail
“Τεράστια εμπειρία και την αφοσίωσή της για το ζήτημα της καταπολέμησης της διαφθοράς”

Η βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου, επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ), έχει διοριστεί στη θέση της Ειδικής Αντιπροσώπου της ΚΣ ΟΑΣΕ για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Σε επιστολή του, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, ο Πρόεδρος της Συνέλευσης, George Tsereteli, αναφέρει ότι αποφάσισε το διορισμό της κ. Χαραλαμπίδου, αναγνωρίζοντας την τεράστια εμπειρία και την αφοσίωσή της για το ζήτημα της καταπολέμησης της διαφθοράς.

Αναφέρει επίσης ότι συμμερίζεται την αντίληψη ότι η διαφθορά αποτελεί σοβαρή απειλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα, αφού υπονομεύει τη δημοκρατία, μειώνει το κράτος δικαίου, διαβρώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους κρατικούς θεσμούς, εμποδίζει την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, διευκολύνει το οργανωμένο έγκλημα και συμβάλλει στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο κ. Tsereteli υπενθυμίζει στην επιστολή του και πρόσφατο ομόφωνα υιοθετηθέν ψήφισμα, που η κ. Χαραλαμπίδου υπέβαλε στη Συνέλευση με θέμα τον "Ρόλο των Εθνικών Κοινοβουλίων στην πρόληψη και την καταπολέμηση της διαφθοράς στην περιοχή του ΟΑΣΕ".

Επίσης αναφέρει πως ανέθεσε στην Κύπρια βουλευτή την αρμοδιότητα να εργαστεί με σκοπό:

• Την ευαισθητοποίηση της ΚΣ ΟΑΣΕ σχετικά με την ανάγκη αποτελεσματικής καταπολέμησης της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα. • Την προώθηση μεγαλύτερης κατανόησης για τις απειλές της διαφθοράς, των επιζήμιων επιπτώσεών της στις κοινωνίες μας και των διασυνδέσεών της με άλλες μορφές σοβαρών μορφών εγκληματικότητας, όπως το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία. • Τη διευκόλυνση της συνεργασίας με όλες τις αντιπροσωπίες στο πλαίσιο της ΚΣ ΟΑΣΕ σε θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς, μεταξύ άλλων, όσον αφορά την παρακολούθηση των σχετικών συστάσεων του ΟΑΣΕ. • Την προώθηση συνεργασιών υψηλού επιπέδου με την Προεδρία του ΟΑΣΕ, τις εκτελεστικές δομές του και με συναφείς διεθνείς φορείς σε θέματα που αφορούν στην καταπολέμηση της διαφθοράς. • Τη συνεχή εξέταση των εξελίξεων στην περιοχή του ΟΑΣΕ.

Σε απαντητική επιστολή της, η κ. Χαραλαμπίδου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΚΣ ΟΑΣΕ για την εμπιστοσύνη και τόνισε πως τα ζητήματα καταπολέμησης της διαφθοράς βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της Συνέλευσης. Διαβεβαίωσε ότι θα ανταποκριθεί με αποφασιστικότητα στα σοβαρότατα καθήκοντα που της ανατίθενται, με στόχο την υιοθέτηση μηχανισμών από όλα τα Κοινοβούλια για την πάταξη της διαφθοράς.  

Home