Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Χαραλαμπίδου: Έκπληξη από απάντηση ΥΠΑΝ για μαζικές αποβολές

Offsite Team -
19.10.2022 - 20:42

Χαραλαμπίδου: Έκπληξη από απάντηση ΥΠΑΝ για μαζικές αποβολές

Όπωςδήλωσε «φταίνε οι πάντες εκτός από το Υπουργείο Παιδείας και τους Διευθυντές του και τον ίδιο τον Υπουργό»

Έκπληξη από την απάντηση του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας, Πρόδρομου Προδρόμου, σε ερωτήματα που είχε θέσει αναφορικά με περιστατικό σε σχολείο της Λάρνακας, όπου από την πρώτη μέρα Γυμνασιάρχης απέβαλε μαθητές, εκφράζει η Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, η κα. Χαραλαμπίδου, αφού θύμισε το περιστατικό που είχε συμβεί την πρώτη ημέρα που άνοιξαν τα σχολεία, στο Γυμνάσιο Πετράκη Κυπριανού στη Λάρνακα, όπου έγιναν μαζικές αποβολές μαθητών λόγω κουρέματος από τον εκεί Γυμνασιάρχη, είπε ότι «είναι με μεγάλη έκπληξη που διάβασα σήμερα την απάντηση του Υπουργού Παιδείας στα ερωτήματα, τα οποία του είχα θέσει».

Όπως είπε, «φταίνε οι πάντες εκτός από το Υπουργείο Παιδείας και τους Διευθυντές του και τον ίδιο τον Υπουργό».

Βασικά, συνέχισε η κα. Χαραλαμπίδου, με την απάντηση του ο Υπουργός επιχειρεί να ρίξει ευθύνες στους γονείς, στις συνθήκες του σχολείου «και επιχειρεί να μας πείσει ότι από την στιγμή που δεν εφαρμόστηκαν οι αποβολές δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

«Συγκεκριμένα, - και αυτό μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη-, λέει ότι θα πρέπει να ελεγχθεί η συμπεριφορά ενός μικρού αριθμού γονέων και επιρρίπτει με αναλυτική τοποθέτηση ευθύνες στους γονείς οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν γιατί αποβλήθηκαν τα παιδιά τους λόγω κουρέματος. Κάνει αναφορά σε γονείς που δημιουργούν προβλήματα. Κάνει αναφορά στο ίδιο το σχολείο, λέγοντας ότι κατ΄επανάληψη και σε χρόνο που υπήρχε άλλη διεύθυνση, το Υπουργείο είχε ασχοληθεί ιδιαίτερα με αυτό το σχολείο καθότι παρουσιάζει ιδιαίτερες συνθήκες», συμπλήρωσε.

Η κα. Χαραλαμπίδου διερωτάται: «Καλά ποιου είναι ευθύνη να τα διαχειριστεί όλα αυτά και να τα λύσει και γιατί τόση προσπάθεια στο να αιτιολογηθούν τα αδικαιολόγητα που είναι να αποβάλλεις μαθητές σωρηδόν, επειδή έτσι αποφάσισε ένας Γυμνασιάρχης;».

«Διαβάζουν τις εκθέσεις της Επιτρόπου για τα Δικαιώματα του Παιδιού; Είναι πραγματικά με μεγάλη έκπληξη που διάβασα αυτή την απάντηση», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Home