Χάρης: Τα καμώματα ΔΗΚΟ - ΑΚΕΛ πρέπει να έχουν και ένα όριο

Χάρης: Τα καμώματα ΔΗΚΟ - ΑΚΕΛ πρέπει να έχουν και ένα όριο

Ο Αν. Πρόεδρος ΔΗΣΥ καλεί ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ να μην υπερβάλλουν για τη διαχείριση της πανδημίας

Στην κατάσταση της πανδημίας στην Κύπρο και στις δηλώσεις από πλευράς του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ για τη διαχείρισή της αναφέρθηκε σε δηλώσεις του σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Χάρης Γεωργιάδης, λέγοντας ότι "τα καμώματα και οι υπερβολές της αντιπολίτευσης, του ΔΗΚΟ και του ΑΚΕΛ, σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας, πρέπει να έχουν και ένα όριο".

Σε δήλωσή του μετά από επίσκεψή του στην περιοχή  Παλουριώτισσας – Καϊμακλίου και στην εταιρεία Φώτος Παφίτης, ο κ. Γεωργιάδης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, είπε ότι η «Κύπρος είναι η χώρα με τους λιγότερους θανάτους, είναι η χώρα της οποίας το εμβολιαστικό πρόγραμμα είναι μπροστά από τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι η χώρα που κατάφερε να συγκρατήσει την ύφεση πολύ πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Ωστόσο, «καθημερινά έχουμε μια εικόνα μηδενισμού και άρνησης που ουσιαστικά επιδιώκει να υπονομεύσει τη μεγάλη και συλλογική προσπάθεια, του τόπου μας, των συμπολιτών μας, των παραγωγικών δυνάμεων», συμπλήρωσε.

Ανέφερε ότι «δεν είναι με τον μηδενισμό και την άρνηση που θα δημιουργήσουμε την προοπτική για την επάνοδο σε συνθήκες ομαλότητας και για τη δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας μας».

Δηλώσεις για ΜμΕ επιχειρήσεις

Ο κ. Γεωργιάδης επισκέφθηκε σήμερα την περιοχή Παλουριώτισσας – Καϊμακλίου από κοινού με την Υπουργό Εμπορίου Ενέργειας και Βιομηχανίας  Νατάσα Πηλείδου και συνοδευόμενοι από στελέχη του κόμματος, όπου συνομίλησαν με επιχειρηματίες της περιοχής.

Ανέφερε ότι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις υπήρξαν ανέκαθεν η ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας. Είναι αυτές, είπε, που κράτησαν την οικονομία όρθια  μετά το 2013, είναι αυτές οι επιχειρήσεις που και σήμερα χάρη στις προσπάθειες τους οδηγούν την οικονομία και εξέφρασε βεβαιότητα γι’ αυτό, σε μια δυναμική επανεκκίνηση, προσθέτοντας ότι τα κυβερνητικά σχέδια έρχονται ακριβώς αρωγός στις προσπάθειες αυτών των παραγωγικών δυνάμεων.

Εξέφρασε βεβαιότητα ότι έρχονται καλύτερες μέρες, «πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμη μέχρι οριστικά και δυναμικά να επιστρέψουμε στην ομαλότητα και σε πολύ πιο ευνοϊκές συνθήκες για την οικονομική και την επιχειρηματική δραστηριότητα».

Η κ. Πηλείδου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, εξέφρασε ευαρέσκεια γιατί η εταιρεία Παφίτη έδωσε στην αντιπροσωπεία την ευκαιρία «να δούμε από πρώτο χέρι πως αξιοποιήθηκαν τα κονδύλια που αντλήθηκαν από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας σχετικά με το σχέδιο στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τομέα της μεταποίησης».

Υπενθύμισε ότι το σχέδιο αυτό έχει επαναπροκηρυχθεί από τις 9 Φεβρουαρίου και τρέχει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2021 και εξέφρασε την ελπίδα ότι πολλές εταιρείες θα έρθουν να αξιοποιήσουν τα κονδύλια τα οποία είναι «διαθέσιμα γιατί στόχος μας είναι να βοηθήσουμε όσο πιο πολλές εταιρείες και τη βιομηχανία μας ευρύτερα, όχι μόνο να καταφέρει να κρατηθεί μέσα στη δύσκολη περίοδο του κορωνοϊού αλλά και να επεκταθεί, να γίνει πιο πράσινη, πιο δημιουργική, πιο καινοτόμα και να δώσει ώθηση στην κυπριακή οικονομία».

Home