Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Χασίπογλο-Αρικλί υποστηρίζουν τις ενέργειες στο Βαρώσι

Offsite Team -
26.07.2021 - 23:00

Χασίπογλο-Αρικλί υποστηρίζουν τις ενέργειες στο Βαρώσι

Στηρίζουν τις ενέργειες της «κυβέρνησης»

Ο γενικός γραμματέας του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Ογουζχάν Χασίπογλου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Κίπρις» αξιολογώντας τη δήλωση της Προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Βαρώσι, ισχυρίστηκε ότι αποτελεί «μια ατυχή, ξεπερασμένη δήλωση που έγινε χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα γεγονότα στο νησί».  

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, είπε επίσης ότι με την απόφαση που λήφθηκε δεν τίθεται θέμα επανεγκατάστασης κανενός άλλου εκτός  από τους κατοίκους του Βαρωσίου πριν από το 1974, και ότι η νέα απόφαση της τουρκικής πλευράς είναι σύμφωνη με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του  ψηφίσματος του ΣΑ με αριθμό 550. «Το έδαφος του Βαρωσίου είναι γη της ΤΔΒΚ, δεν είναι νεκρή ζώνη. Δεν μπορεί να τεθεί υπό τον έλεγχο του ΟΗΕ», είπε και πρόσθεσε ότι 37 χρόνια έχουν περάσει από το ψήφισμα 550 του ΟΗΕ που ελήφθη το 1984.

 

«Η Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας (TMK), η οποία ιδρύθηκε το 2005 υπό το φως της απόφασης Αρέστη έχει την εξουσία να λαμβάνει αποφάσεις και για τους Ελληνοκύπριους του  Βαρωσίου και είναι επίσης ένας μηχανισμός λήψης αποφάσεων που γίνεται αποδεκτός από το ΕΔΑΔ ως αποτελεσματικό ένδικο μέσο. Μέχρι σήμερα, 335 αιτήσεις έχουν υποβληθεί στην TMK εντός των συνόρων της κλειστής πόλης του Βαρωσίου. Υπήρχαν 36 αιτήσεις στην περιοχή. Πριν από 37 χρόνια, ένας τέτοιος μηχανισμός λήψης αποφάσεων δεν υπήρχε», είπε.

 

Εξάλλου χθεσινό δημοσίευμα της «Κίπρις Πόστασι» γράφει ότι ο «υπουργός οικονομίας και ενέργειας» και ηγέτης του Κόμματος της Αναγέννησης (των εποίκων) Ερχάν Αρικλί, σχολιάζοντας την δήλωση του ΣΑ ανέφερε:  «Αγαπητέ ΟΗΕ, καταδικάστε το όσο καλύτερα μπορείτε, δεν με νοιάζει». Ο Αρικλί ανέφερε επίσης πως οι «υποτακτικοί» ανάμεσα τους, τους καλούν να κάνουν βήματα προς τα πίσω και να ενεργήσουν σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. «Αν το λένε αυτοί, τότε είμαστε στο σωστό δρόμο», δήλωσε.

ΚΥΠΕ

Home