Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Χατζηγιάννης για περιριορισμούς από το κράτος

Offsite Team -
15.06.2021 - 15:24

Χατζηγιάννης για περιριορισμούς από το κράτος

Thumbnail
"Οι περιορισμοί από το κράτος πρέπει να διασφαλίζουν τις θεμελιώδεις ελευθερίες".

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Ανθρωπιστικά Θέματα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ ΟΑΣΕ), Κυριάκος Χατζηγιάννη τόνισε ότι οποιοιδήποτε περιορισμοί επιβάλλονται από το κράτος προς τους πολίτες, πρέπει να διασφαλίζουν πρώτα και πάνω από όλα τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών.

 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Βουλής, σε διαδικτυακή συζήτηση της Επιτροπής του ΟΑΣΕ για την Ανθρώπινη Διάσταση, με θέμα την ελευθερία της ειρηνικής συνάθροισης, ο κ. Χατζηγιάννη επεσήμανε ότι, ενώ η λήψη μέτρων ήταν επιβεβλημένη, οι περιορισμοί δεν μπορούν να αποτελέσουν τον νέο κανόνα.

 

Εξέφρασε ανησυχία για το γεγονός ότι η πανδημία του κορωνοϊού κατέδειξε ότι ακόμα και θεμελιώδεις ελευθερίες δεν μπορούν να θεωρούνται πάντα δεδομένες.  

Ο κ. Χατζηγιάννη υπογράμμισε ότι οποιοιδήποτε περιορισμοί επιβάλλονται από το κράτος προς τους πολίτες, πρέπει να διασφαλίζουν πρώτα και πάνω από όλα τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών. Τόνισε δε ότι οι θεμελιώδεις ελευθερίες πρέπει να προστατεύονται από οποιεσδήποτε πολιτικά υποκινούμενες παρεμβάσεις, περιορισμούς ή αντίποινα, ώστε να διασφαλίζεται μια ουσιαστική βάση για την ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και γνώσεων, όπως προβλέπεται στην Τελική Πράξη του Ελσίνκι.  

Ο κ. Χατζηγιάννη επεσήμανε, τέλος, την ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης του θέματος της ελευθερίας του συνέρχεσθαι στον διαδικτυακό χώρο.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

 Ο Κύπριος Βουλευτής στηλίτευσε περιπτώσεις φίμωσης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, περιορισμού της ελεύθερης έκφρασης και άσκησης βίας εναντίον δημοσιογράφων, ως άκρως ανησυχητικές εξελίξεις, οι οποίες απαιτούν επαγρύπνηση για συνεχή διασφάλιση των θεμελιωδών ελευθεριών.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home