Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Χρ. Χριστοφίδης: «Xιλιάδες συνάνθρωποι μας δεν θα κάνουν διακοπές

Offsite Team -
04.08.2021 - 14:42

Χρ. Χριστοφίδης: «Xιλιάδες συνάνθρωποι μας δεν θα κάνουν διακοπές

Προτάσεις ΑΚΕΛ για ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων

Το ΑΚΕΛ μέσω του βουλευτή Χρίστου Χριστοφίδη υποστηρίζει ότι χιλιάδες συνάνθρωποί μας δεν θα κάνουν διακοπές. To AΚΕΛ επικαλείται  στοιχεία τις Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων(ETUC) ογδόντα δύο περίπου χιλιάδες εργαζομένων στην Κύπρο, δεν μπορούν οικονομικά να αντέξουν έστω και για ολιγοήμερες διακοπές

 

Όπως επισημαίνει ο κ. Χριστυοφίδης, «η Κύπρος μάλιστα αποτελεί την 4η χειρότερη χώρα σε όλη την Ευρώπη σε σχέση με το δείκτη, με βάση τον οποίο αυτή η κατηγορία των εργαζομένων αποτελεί το 79,2% του συνόλου των εργαζομένων των οποίων οι απολαβές τους βρίσκονται στο όριο κινδύνου φτώχιας.

Αυτή η θλιβερή εικόνα, αποδεικνύει, για ακόμα μία φορά, την ανάγκη για να υπάρξουν πολιτικές οι οποίες θα ενισχύουν τα εισοδήματα των εργαζομένων αλλά και πολιτικές οι οποίες θα στηρίξουν τον κοινωνικό τουρισμό δίνοντας τη δυνατότητα στο σύνολο των εργαζομένων αλλά και στο σύνολο του λαού να απολαμβάνουν το κοινωνικό αγαθό των διακοπών που ο κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη».

Το ΑΚΕΛ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση όπως:

· Να υπάρξει για όλους τους εργαζόμενους ρυθμισμένο πλαίσιο απασχόλησης. Στους κλάδους εργασίας όπου υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις να υπάρξουν νομοθετικές ρυθμίσεις που να αφορούν σε όλους τους εργαζόμενους

· Για όσους εργαζόμενους δεν υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις να συμφωνηθεί ένας μηχανισμός για να κατοχυρωθούν τα μίνιμουμ δικαιώματα των εργαζομένων (13ος μισθός, υπερωρίες, άδειες κοκ). ·  

Η ενίσχυση του κοινωνικού τουρισμού με τη διαμόρφωση μόνιμων σχεδίων που να καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους. Χρειάζονται δηλαδή επιπρόσθετα σχέδια από τα σχέδια που καλύπτουν τους εργαζόμενους τους οποίους οι άδειες καλύπτονται από το ταμείο αδειών, ούτως ώστε το σύνολο των εργαζομένων να αποκτήσουν πρόσβαση σε φτηνές διακοπές.

Ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι «η υιοθέτηση αυτών των προτάσεων από την κυβέρνηση θα βοηθήσει σημαντικά στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου των χαμηλόμισθων, χιλιάδων συμπολιτών μας που βρίσκονται στο όριο της φτώχιας αλλά και εργαζομένων οι οποίοι εργοδοτούνται σήμερα με απαράδεκτες μεθόδους εργοδότησης και χωρίς ουσιαστικά εργασιακά δικαιώματα.

Η έλλειψη πολιτικής βούλησης από πλευράς κυβέρνησης να στηρίξει τους εργαζόμενους έχει συνέπειες. Επηρεάζει αρνητικά το επίπεδο διαβίωσης χιλιάδων συνανθρώπων μας στην Κύπρο».

Απαντά σε Οκτάι ο ΠτΔ: Δεν θα ακολουθήσουμε τον κατήφορο

Offsite Team -
27.06.2022 - 20:21

Απαντά σε Οκτάι ο ΠτΔ: Δεν θα ακολουθήσουμε τον κατήφορο

Thumbnail
«Παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο για εξεύρεση λύσης»

Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον κατήφορο μιας απρεπούς συμπεριφοράς που ακολουθούν όσοι έχουν αναθεωρητικές συμπεριφορές, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

>>>Διαβάστε επίσης: Ο Οκτάι απορρίπτει τα ΜΟΕ με δηλώσεις εναντίον του ΠτΔ

Προσερχόμενος στην τελετή αποφοίτησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, και κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Τούρκου Αντιπροέδρου που βρίζει και απορρίπτει τα ΜΟΕ και δεν θέλει να κάνει οποιαδήποτε παραχώρηση, ζητώντας και την Αμμόχωστο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο και για επανάληψη των συνομιλιών και για εξεύρεση λύσης στη βάση των ψηφισμάτων των ΗΕ, του Χάρτη των ΗΕ, των ευρωπαϊκών αξιών και αρχών.

Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον κατήφορο μιας απρεπούς συμπεριφοράς που ακολουθούν όσοι έχουν αναθεωρητικές πολιτικές».

Home